18.07.2024.
HomeNovostiMamić poručio Vučiću: Obuzdaj svoje jastrebove Vulina i Dačića

Mamić poručio Vučiću: Obuzdaj svoje jastrebove Vulina i Dačića

Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, dao je veliki intervju za Sportklub, u kojem je, između ostalog govorio o sponama između sporta i politike, te javno prozvao srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

– Poručujem mom prijatelju Vučiću da malo obuzda sebe i svoje jastrebove Vulina i Dačića. Kako smo ga lijepo primili na inauguraciji Karamarka, kako ga je predsjednica primila. Hrvati su srpska i Vučićeva braća. Prema tome, neka spusti tonove. Ne moramo da se volimo u krajnjoj liniji, ali moramo da se poštujemo. Ali, mislim da nema razloga da se ne volimo jer smo susjedi i braća. Od pamtivjeka smo tu gde jesmo i dugo ćemo još biti tu. Apostrofirali ste Kraljevinu Jugoslaviju, prvu i drugu Jugoslaviju. Sutra će Srbi biti ili sa nama u Evropskoj Uniji, a ja tvrdim da hoće ukoliko opstane Evropska Unija, ili će se stvoriti neka nova tvorevina u kojoj ćemo opet biti zajedno.

Mamić i Vučić susreli su se prije godinu dana u Mostaru.

– Nazvao sam ga prijateljem iako nismo prijatelji, ali ne mogu da mu ne zahvalim. Bio je to slučajan susret u Mostaru na Gospodarskom sajmu, na kome su bili on, Dodik i Čović. Bila je to grupa ljudi, uključujući novinare, koja je pratila tri predsjednika. On se zaustavio i tako me srdačno pozdravio, čestitao mi na svim mojim uspjesima i rekao mi: “Dođi u moju Zvezdu”. Zahvalio sam mu se i ističem to ovako jer nema hrvatskog političara iz Hrvatske ili iz BiH koji nije doživio da se susretne sa Vučićem, a da on ne pita za mene i kaže: “Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposoban čovjek”. Meni to ljudi prenesu i onda ja ne mogu da ga ne volim i da ga ne poštujem.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti