17.06.2024.
HomeNovostiMahir Mešalić: Vladu “eksperata” iz Banovići Sela na vlast su instalirali Selim...

Mahir Mešalić: Vladu “eksperata” iz Banovići Sela na vlast su instalirali Selim Bešlagić i Jasmin Imamović

Na društvenim mrežama oglasio se Mahir Mešalić zastupnik DF-a u Skupštini TK.

“Koalicija PDA, SDP, NS, SBB-a na djelu! Jednom odlukom, dosad neviđenim “hinjalukom pendrek Vlade TK”, u dosluhu s ministrom obrazovanja i nauke, u petak 30.04.2021. na sjednici Skupštine TK, izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju i odgoju te amandmanima, smjenjuju se direktori 121 osnovnih i srednjih škola!

Da žalost bude veća, “pendrek koalicija eksperata” će dovesti stranačke direktore koji čak nisu ni uposlenici škola. Znači u škole ulaze većinom novi direktori koji ne znaju, niti imaju predstavu kako one funkcionišu? U vrijeme kada se iskazuju tehnološki viškovi uposlenika i usvajaju potrebe za uposlenicima za narednu školsku godinu, vrši organizacija eksternih matura, itd. ,sve to u doba pandemije, “pendrek koalicija i Vlada pendrek eksperata TK” vrši nasilnu sječu legalno imenovanih direktora koji su izabrani po uredno sprovedenoj javnoj konkursnoj proceduri.

Pitam Premijera Vlade TK Kadriju Hodžića i ministra obrazovanja i nauke TK Elvisa Barakovića, ko će platiti milionsku odštetu po tužbama i presudama za ove nelegalne smjene? Također, ovim izmjenama Zakona, ministar obrazovanja TK preuzima ulogu direktora svih škola jer mu se omogućava da vrši raspored nastavnog osoblja bez saglasnosti škola! Mislim da ni Vlada Rumunije u doba Nikolaja Čaušeskua nije radila ovakav pritisak na sistem obrazovanja.

Nisam iznenađen ponašanjem SDP-a, PDA, Naše stranke, SBB i partnera ali sam iznenađen stepenom hinjaluka ministra obrazovanja TK koji se javno kune u “svete principe” a nije smogao snage da ovo uradi sam, već je u dogovoru s PDA poslanicima čekao amandmane koji su potpisali poslanici koji se obično potpisuju velikim štampanim slovima.

Sramota i kukavičko ponašanje ministra Barakovića prema akademskim radnicima, čestitim i obrazovanim ljudima koji odgajaju našu djecu jer ovakav tretman nisu zaslužili. I ne radi se samo o direktorima, već o čitavom obrazovnom sistemu i uposlenicima, kao i djeci i roditeljima koji će trpjeti posljedice ovih odluka.

Poslanici koji su uložili amandmane su samo štampani potpisnici “vladara eksperta” iz Banovići sela u obliku interesno-mešetarske skupine PDA, koje su nažalost Selim Bešlagić kao reprezent Naše stranke i Jasmin Imamović kao reprezent SDP-a instalirali na vlast u Tuzlanskom kantonu. Dakle, zaključak je jasan ministri “pendrek Vlade TK” iz vladajuće koalicije raportiraju direktno vrhovnom štabu PDA, redovno čitajući dnevne instrukcije u Dnevnom Avazu!

Saberite se, vlast bude i prođe, ničiji zulum nije do vijeka! Služite građanima a ne mešetarima i kriminalcima!”, napisao je Mešalić.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti