20.07.2024.
HomeNovostiKukavičja logika ili čega se pametan stidi Edin Forto se hvali: "Uspjeli...

Kukavičja logika ili čega se pametan stidi Edin Forto se hvali: “Uspjeli smo teška politička pitanja ostaviti po strani…”

Lider Naše stranke Edina Forto, kazao je kako je sastanak prošao u radnom tonu i da su uspjeli dogovoriti neke stvari bitne za institucije i građane Bosne i Hercegovine.

“Ocijenio bih kao neki zaokret na današnjem sastanku, uspjeli smo ono što smo mi iz Naše stranke već neko vrijeme pokušavali, da neka teška politička pitanja ostavimo sa strane kada su u pitanju ekonomska poput budžeta i Plana rasta, ali i da se dogovaramo oko nekih projekata, a da oštra politička pitanja stavimo sa strane”, rekao je Forto nakon sastanka.

Istako je kako danas nije bilo nikakvih uslovljavanja, a da u sporazumu koji je danas postignut stoji samo da će biti usvojen budžet kakav je načelno i dogovoren. Forto dodaje kako su dogovorili da će još jedan zakon ubrzo bizi pušten u proceduru, a da se razgovor u vezi aktiviranja akciza nastavlja te da je dogovoren novi rok za ovo pitanje.

Na pitanje novinara da li je bilo danas razgovora o žrijebanju CIK-a na kojem je SNSD izgubio 5. delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, Forto je odgovorio: “Bilo je malo negodovanja oko žrijeba, ali sjećam se da smo mi kao Trojka negodovali kada smo izgubili u žrijebanju nakon prošlih izbora. Ko gubi ima pravo da se ljuti ili negoduje, mi smo negodovali, ali život ide dalje.”

Lider HDZ-a Dragan Čović, koji je bio domaćin ovog sastanka, kazao je kako je postignut i zaključak koji definiše stvari na kojima će vladajući zajedno raditi u narednih mjesec dana kako bi se stvorio ambijent u kojem bi zakonodavna i izvršna vlast mogle normalno funkcionirati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti