18.04.2024.
HomeNovostiKrizni štab TK: Preporuka je da se ne održavaju javni skupovi, a...

Krizni štab TK: Preporuka je da se ne održavaju javni skupovi, a osobe starije životne dobi da izbjegavaju bespotrebna kretanja

Kao mjeru predostrožnosti protiv koronavirusa Krizni štab Tuzlanskog kantona uputio je građanima i nadležnim institucijama preporuke o javnim okupljanjima. Prema najnovijim uputstvima Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva preporučuje se da se ne održavaju javni skupovi na području Kantona, te da osobe starije životne dobi izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza.

Također, sugerira se da osobe starije životne dobi, ukoliko to nije neophodno iz zdravstvenih razloga, preskoče rutinske kontrolne preglede i odlaske ljekaru porodične medicine. Preporuka je najprije ljekara kontaktirati telefonom, ukoliko je pacijentu potreban recept ili savjet.

Krizni štab TK također je, prema naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, nalažio da se u zdravstvenim ustanovama na području Kantona obustave redovni kontrolni specijalističko- konsultativni pregledi, a da se obavljaju samo oni koji su prema procjeni specijaliste neophodni kao i poštivanje već postojećih zabrana posjeta bolnicama, kao i ustanovama socijalne zaštite koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području Kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti