23.06.2024.
HomeNovostiKratkoviti Čović nezakonito nameće harač za "hrvatsku dalekovidnicu"

Kratkoviti Čović nezakonito nameće harač za “hrvatsku dalekovidnicu”

Dragan Čović, predsjednik HNS-a, najavio je danas da bi od 1. jula putem računa “Elektroprivrede HZHB” mogla početi i naplata 1 KM za RTV HB.

Na zasjedanju HNS-a istaknuo je kako je ova televizija “bitna za hrvatski narod te da joj je potrebno pomoći”.

“Imamo vrlo jasan poseban zadatak za hrvatski narod. Ako već nismo uspjeli kroz institucije BiH osigurati kanal na hrvatskom jezku, jer i tu smo imali vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda, siguran sam da RTV HB može biti nadopuna našeg puta da osiguramo informiranost. Želio bih da se svi uključimo i jačamo kadrovski, tehnički i programski našu RTV HB. Prijedlog kako  možemo pomoći da ovu TV ojačamo jeste da dajemo 1 KM kroz račun EP HZHB. Vjerujem da ćemo to moći od 1. jula. Jedna KM za jednu hrvatsku porodicu ne znači mnogo, a zauzvrta dobijamo program RTV HB”, rekao je Čović.

 

On je u svom obraćanju naglasio da je “zajedništvo hrvatskog naroda ključno” te poručio kako “sa prijateljima, braćom Bošnjacima žele tražiti rješenja”.

“Vrijeme ključnih odluka za budućnost BiH je upravo danas. Moramo smišljeno, racionalno i jasno kazati šta su prioriteti za BiH i hrvatski narod i kako ih realizirati danas, a ne za pet godina. To je liderska uloga HNS-a. Nudimo ruku da napravimo BiH, ali postoje stvari o kojima se ne može razgovarati. To su cjelovitost BiH, konstitutivnosti naroda i legitimno predstavljanje naroda. To je nešto ispod čega hrvatski narod nikada neće ići. To su platforme za razgovor kroz izbore koje vodimo”, rekao je Čović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti