18.05.2024.
HomeNovostiKraj ili tek početak krize u SDA: "Prvi do Bakira" podnosi ostavke...

Kraj ili tek početak krize u SDA: “Prvi do Bakira” podnosi ostavke na sve stranačke funkcije

Prema prilično pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, potpredsjednik SDA Asim Sarajlić podnijet će u narednim danima ostavku na sve stranačke funkcije. To bi trebao biti početak raspleta afere koja već nekoliko dana potresa SDA, a u kojoj je Sarajlić glavni akter.

Odlaskom Sarajlića neće se međutim puno toga razriješiti, jer su sukobi u vrhu SDA puno ozbiljniji i dublji. Član predsjedništva SDA, Aljoša Čampara, javno je kazao da smatra kako Sarajlić treba otići iz SDA, no istovremeno je kazao da ne podržava izbor nekolicine budućih ministara u Vladi Kantona Sarajevo. Također je kazao da bi trebao raspustiti cijeli Kantonalni odbor SDA na čelu sa novoizabranim predsjednikom, Fikretom Prevljakom, te uvesti povjereništvo i organizirati fer, nove unutarstranačke izbore.

Čamparin glas je inače presudan za izbor nove vlade Sarajevskog kantona. Na potezu je lider SDA, Bakir Izetbegović, koji ima priliku da odgovarajućim potezima dodatno ojača stranku, ali i da je krivim potezima dodatno kompromitira i oslabi.

Čini se da tek predstoji prava bura u vrhu SDA.

Izvor: Slobofna Bosna (A.M)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti