Za razliku od bosanskih, kosovski mediji ne praštaju Bregoviću: Srpski pjevač je “inspirator za masakre na Kosovu”

0

Naime, informaciju da će Bregović učestvovati na albanskom Festivalu, što su potvrdili i sami organizatori tog dešavanja, najprije je objavio “ABC News”, najavivši da će noć kada Bregović bude pjevao, biti vrhunac proslave.

Kako ovaj albanski portal piše, upravo je nastup Bregovića na čuvenom korčanskom Festivalu piva organizator posebno predstavio i dao mu na značaju.

“Osim albanskih umjetnika, DJ-eva i najpopularnijih muzičkih grupa u Albaniji, atmosfera će kulminirati posljednje večeri nastupom pjevača Gorana Bregovića“, navodi se u saopštenju organizatora, prenosi Abcnews.al.

Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku prenijelo je ovu vijest, ali uz naslov: “Nekada inspiracija za masakre na Kosovu, srpski pevač pozvan na Festival piva u Korči”, podsjećajući i na Bregovićev nastup u Tirani 2014. godine, kada mu je tadašnji gradonačelnik Tirane, a sadašnji premijer Edi Rama, dodijelio ključeve grada.

Međutim, istovremeno dodaju – iako tog dijela nema u izvornoj vijesti portala, a uz potpis iste albanske medijske agencije, da je upravo Bregović sa svojom muzikom postao “inspirator za masakre na Kosovu”, piše B92.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here