Ko je čovjek s rogovima, najupečatljiviji lik Trumpove rulje koja je jučer provalila u Kongres

0
WASHINGTON, DC - JANUARY 06: Protesters interact with Capitol Police inside the U.S. Capitol Building on January 06, 2021 in Washington, DC. Congress held a joint session today to ratify President-elect Joe Biden's 306-232 Electoral College win over President Donald Trump. A group of Republican senators said they would reject the Electoral College votes of several states unless Congress appointed a commission to audit the election results. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Lik s bizonovim rogovima na glavi pravio je u srijedu selfije po Capitolu i marširao kroz prostore Kongresa s megafonom

Oni vjeruju da predsjednik Trump vodi tajni rat protiv moćnog sotonističkog pedofilskog lanca i protiv ljudi-guštera, koji u stvari upravljaju svijetom. Mjesecima su ponavljali da je Trump pobijedio na izborima, ali je pokraden, pa je logično da su sudjelovali u pokušaju puča u srijedu. Jedan od lidera QAnon zajednice iz Arizone Jake Agnelli najupečatljivija je figura nasilnog upada Trumpovih pristaša u Kongres.

Riječ je o slabo poznatom i ne baš uspješnom pjevaču i glumcu iz Arizone. Znan još i kao Q Šaman, Jake Agnelli lider je tog konspiracijskog pokreta kojeg je FBI stavio na popis potencijalno opasnih organizacija, ali Donald Trump rado i često dijeli njihove objave, pune nevjerojatnih teorija zavjere. Gol do pojasa, lica obojenog u crveno, bijelo i plavo, s vikinškim pokrivalom na glavi od životinjske kože i rogova, Angeli je u proteklih godinu dana postao upečatljiva figura ovog pokreta nastalog na teorijama urote, prenio je The Arizona Republic.

Lik s bizonovim rogovima na glavi pravio je u srijedu selfije po Capitolu i marširao kroz prostore Kongresa s megafonom. QAnon je, kako piše Faktograf, izvedenica od Q Anonymous, dakle u doslovnom prijevodu anonimni Q. Facebook i druge društvene mreže zabranjuju tisuće njihovih stranica sa sumanutim izmišljotinama, ali Trump ih podržava i njihovi kandidati pobjeđuju na izbornim listama.

Sljedbenici QAnona odigrali su značajnu ulogu u prosvjedima “Zaustavite krađu” u posljednja dva mjeseca od pobjede Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima. U srijedu su mnogi QAnonovci slavili opsadu Capitola kao “prvi korak” u nekoj vrsti građanskog rata, prenosi Business Insider.

“Q Shaman” jedan je od brojnih likova u živopisnom svijetu QAnona čija djela inspiriraju i utječu na druge, pa slabo poznati glumac iz Arizone unutar pokreta uživa znatnu popularnost. U srijedu popodne on je uzeo mikrofon izvan zgrade Capitola i pozvao ljude da se raziđu, prenio je New York Times. Dio mladosti proveo je pokušavajući se probiti kao glumac, a potom i pjevač, ali u tome nije bio uspješan.

Izvor: Jutarnji.hr