21.07.2024.
HomeNovostiKlerikalizacija: Zašto sve više javnog novca odlazi vjerskim zajednicama, i zašto je...

Klerikalizacija: Zašto sve više javnog novca odlazi vjerskim zajednicama, i zašto je Edin Ramić najsretniji kada naše pare dijeli hodžama?

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović potpisali su ugovore o podršci u radu Muftijstva banjalučkog koji se odnose na izgradnju vjerskih objekata u vidu rekonstrukcije i restauracije vakufske imovine, kao i opremanje učionica nastavnim i didaktičkim pomagalima medrese “Reis Ibrahim ef. Maglajlić”, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Muftija Abdibegović je istakao važnost otvaranja i početka rada medrese, gdje će biti školovane mlade generacije povratnika.

Naglasio je potrebu za neophodnu brigu o vakufima i svim vjerskim objektima koji pripadaju Muftijstvu banjalučkom.

-Obradovan sam pažnjom ministra Ramića i njegovom spremnošću da pomogne restauraciju i adaptaciju zadužbine Zehre Bahtijarević čija je kuća planirana da bude sjedište Muftijstva banjalučkog – rekao je muftija Abdibegović.

– Sretni smo zbog početka rada novootvorene medrese u Banjoj Luci. Sada, na početku njihovog rada potrebna im je naša podrška. Obezbijedili smo potrebna didaktička sredstva u kabinetima kako bi rad nastavnog osoblja bio lakši, a dodatno ćemo pratiti rad i davati podršku Muftijstvu i u drugim infrastrukturnim projektima koji su od značaja za povratničku populaciju u ovom muftijstvu – kazao je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti