Užas u Sarajevu: Razbojnik čekićem napao ženu i tražio da mu preda sve što ima!

0

Jedna Sarajka jučer je brutalno napadnuta u naselju Grbavica. Nju je čekićem napao razbojnik koji je tražio da mu preda sve što ima. Žena je zahvaljujući stanaru obližnje zgrade uspjela da se spasi, ali je zadobila rane na glavi i podlive po rebrima

– Događaj se desio jučer u 8:10 sati u ulici Grbavička 23. Policija je intervenirala, gospođa je zadobila lakše povrede. U toku je rad na pronalasku počinioca- potvrdio je danas za “Avaz” dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Užasno iskustvo ove Sarajke prenijela je njena sestra na Facebook grupi “Pretty Women Forum” želeći da upozori ostale sugrađanke.

– Čuvajte se žene, majke… Sestra je izašla iz “trole” na Grbavici i kod Šumarskog fakulteta presreo je čovjek, nije migrant… Tražio je sve iz torbe, ona je rekla “nemam ništa”… Udario je čekićem u rebra … Opet ga molila da prestane… Udario je opet u glavu čekićem… Od šoka nije znala sta ju je snašlo – navodi sestra napadnute žene.
Napisala je da je u tom momentu jedan čovjek iz obližnje zgrade počeo da viče “Pusti je, pusti”, a napadnuta žena je počela dozivati pomoć. Muškarac s čekićem je pobjegao, a čovjek iz zgrade otvorio joj je vrata i ušla je u zgradu.

Njen spasilac dao joj je vode i šećera, a pridružilo mu se još komšija. Pozvali su policiju koji su je odvezli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je utvrđeno da ima površinske rane, odnosno podlive na rebrima i glavi.

– Eto da znate da uvijek moramo biti u pripravnosti… Znači jutro, osam sati, on čekićem udara ljude. Dobila je tablete i neku kremu… Užas, gdje živimo… Hvala čovjeku koji je vikao sa balkona i pomogao. Ko zna šta bi bilo… – napisala je sestra napadnute žene.

 

 

avaz.ba