Još jedan klub napušta Superligu

0

BBC je objavio da se Chelsea povlači iz Superlige. Isti izvor je pustio informaciju da i Manchester City odustaje od ovog takmičenja.

Chelsea i City povukli su se samo dva dana nakon bombastične najave o formiranju novog evropskog fudbalskog takmičenja, a BBC navodi da ova dva kluba nisu inicijatori i da su posljednji potpisali dokument.

Arsenal, Tottenham, Manchester United i Liverpool su ostali od timova iz Engleske.

BBC piše da je nepoznato koliko je potpisani ugovor obavezujući.

“Prljavih 12”, kako ih zove predsjednik UEFA-e na velikom su udaru javnosti u proteklih 48 sati. Federacije 55 zemalja članica UEFA-e jednoglasno prihvatile deklaraciju kojom se osuđuje novoosnovana evropska Superliga, prenosi Anadolija.

Sudionici Kongresa ujedinjeni su u tvrdnji da se zatvorena Superliga protivi samom konceptu onoga što Europa mora biti: ujedinjena, otvorena, podržavajuća i principijelna u sportskim vrijednostima.

Podsjećamo, dvanaest najbogatijih fudbalskih klubova Evrope donijelo je odluku da formiraju takmičenje pod nazivom Superliga.

Klubovi osnivači, ukupno njih 12 su: Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid i Tottenham.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here