Još devet zaraženih koronom pred Olimpijske igre u Tokiju

0
A demonstrator wearing a face mask holds a sign to protest against the Tokyo 2020 Olympic Games a year before the start of the summer games that have been postponed to 2021 due to the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, near National Stadium in Tokyo, Japan July 24, 2020. REUTERS/Issei Kato

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju registrovali su još devet zaraženih virusom korona, saopštili su organizatori.

U redovnom dnevnom saopštenju navodi se da je među zaraženima i jedan sportista u Olimpijskom selu.

Prema posljednjim podacima, od 1. jula do sada zaraženo je 67 osoba.

U ponedeljak, 19. jula, Olimpijski komitet Češke je potvrdio da je igrač odbojke na plaži Andrej Perušič pozitivan na virus korona i da je odveden u hotel u izolaciju.

Pored 67 zaraženih koje su otkrili organizatori igara, još četiri su prijavljena u japanskim prefekturama. Međutim, lokalne vlasti nisu u obavezi da prijavljuju oređene slučajeve povezane sa Igrama.

Organizatori su tokom vikenda objavili da je troje sportista pozitivno na virus, uključujući fudbalere iz Južnoafričke Republike koji borave u Olimpijskom selu.

Olimpijske igre se održavaju od 23. jula do 8. augusta, ali javnost u Japanu ne gleda s odobravanjem na Igre zbog ponovnog porasta broja novih infekcija korona virusom.

Japanci su zabrinuti da bi dolazak stranih posjetilaca mogao doprinijeti da se Igre u Tokiju pretvore u rizik koji može dodatno opteretiti zdravstveni sistem te zemlje, navodi Reuters.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here