Je li ovo budućnost turizma: Plutajući ekološki apartman

0

Inspiriran Džejms Bond filmom iz 1977. godine „Špijun koji me je volio“, Anthenea je luksuzno plutajuće utočište sa zadatkom da čuva planetu. Proizveden u Francuskoj, Anthenea je ekološki hotelski apartman koji se napaja isključivo solarnom energijom. Električna kapsula predviđena je za novu vrstu turizma koji odgovara na mnoge ekološke izazove današnjice, uključujući klimatske promjene, podizanje nivoa mora, prenaseljenost obala…

Izdržljiva i otporna

Plovilo funkcionira u potpunosti autonomno, koristeći pet solarnih panela za pokretanje nečujnog električnog motora i sisteme za preradu otpadnih voda. Kapsula se u potpunosti može reciklirati, a dizajnirana je tako da bude izuzetno izdržljiva i otporna na vremenske katastrofe.

Anthenea obuhvata nekoliko različitih modela kako bi zadovoljila više funkcija od hotelskog apartmana, preko prostora za događaje, čak i spa centra. Plutajući apartman nudi putnicima šansu da razgledaju podvodni svijet kroz stakleno dno, dok se kreće po moru, rijekama ili jezerima.

Gornji nivo

Moderno uređena unutrašnjost prostire se na 50 kvadrata i uključuje dnevnu sobu sa mini barom, spavaću sobu sa velikom kadom, dok se na gornjem nivou nalazi prostor za sjedenje koji može da ugosti 12 osoba. Krovna terasa s panoramskim pogledom na vodenu površinu zaštićena je od sunca sfernim krovom koji se može podešavati.