22.07.2024.
HomeSportJahić: Od igrača tražim maksimalan angažman od prve minute

Jahić: Od igrača tražim maksimalan angažman od prve minute

Fudbaleri tuzlanske Slobode u 13. kolu Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banovićima dočekat će ekipu Širokog Brijega.

Šef stručnog štaba Slobode Adnan Jahić na pres-konferenciji uoči ovog meča izjavio je da će od igrača zahtijevati maksimalno zalaganje od prve minute i nada se da će navijače obradovati pobjedom.

– Svaki naredni protivnik za nas je izuzetno težak i vidjeli smo da nijedna utakmica nije lagana. Široki Brijeg je naš stari rival, predvođen iskusnim trenerom na klupi. Ono što ja zahtijevam i što ću zahtijevati od svojih igrača je maksimalna angažovanost od prve minute i maksimalno zalaganje, tako da ćemo iz te neke borbe pokušati doći do pobjede. Ono što smo ostali dužni, kako igrači tako i ja, je da obradujemo naše navijače pobjedom. Mislim da oni to zaslužuju, međutim ne smijemo srljati i moramo biti koncentrisani od prvog do zadnjeg minuta. Moramo imati disciplinu u igri jer Široki Brijeg ima potencijal da svaku našu nepromišljenu grešku može kazniti – ističe Jahić.

U utakmici sa Širokim Brijegom Jahić neće moći da računa na Melvina Osmića i Filipa Erića.

Prvotimac Slobode Alen Kurtalić ističe da je Široki Brijeg jako kvalitetna i tvrda ekipa što pokazuje i pozicija na tabeli.

– Mi na domaćem terenu moramo ići na pobjedu. Mislim da su svi momci spremni, radimo u dobroj atmosferi. Pozvao bih sve navijače da dođu u Banoviće da bi na kraju svi zajedno mogli slaviti pobjedu – kaže Kurtalić.

Utakmica između Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra, na Gradskom stadionu u Banovićima, sa početkom u 15 sati

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti