25.07.2024.
HomeNovostiIzborne nepravilnosti: U Bugojnu priveden predsjednik Izborne komisije, u Bosanskom Novom otkriveni...

Izborne nepravilnosti: U Bugojnu priveden predsjednik Izborne komisije, u Bosanskom Novom otkriveni označeni glasački listići

Na izbornom mjestu u MZ Glavice u Bugojnu priveden je u MUP predsjednik izborne komisije Hamid Bajrić, saznaje portal “Avaza”.

Bajrić je poslije unošenja biračkog materijala na pomenuto biračko mjesto te odlaska članova komisije ušao sa Sanelom Alagićem (SDA), koji nije član komisije i unio određeni broj novih kutija.

Bajrić i Alagić su po prijavi policajca koji je čuvao to biračko mjesto privedeni. Ovu informaciju su za portal “Avaza” potvrdili iz Dežurnog operativnog centra MUP-a SBK.

– Njih dvojica su privedeni po prijavi – rekli su nam. Uviđaj na licu mjesta je završen.

Postoje indicije da se u Bugojnu na više biračkih mjesta desio isti scenario od strane predsjednika biračkih mjesta (članovi SDA).

Važno je napomenuti da se to biračko mjesto nalazi odmah do kuće tetke Sanelove žene, Mersihe Alagić. Mersiha je u nadzornom odboru Binasa.

Na biračkom mjestu 007B051 u Novom Gradu/Bosanskom Novom pojavili su se označeni glasački listići (dva bunta).

Slučaj je prijavljen i policija je na terenu, potvrdila je za Oslobođenje Jelena Mićanović-Tanasković, koordinatorica za javne politike Koalicije pod lupom.

Dosad nije bilo slučajeva da je posmatračima Koalicije pod lupom onemogućen pristup.

Građani – birači sve oblike malverzacija ili bilo kakve probleme mogu prijaviti na broj 0800 050505

Na ovom biračkom mjestu sad zasad je obustavljeno glasanje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti