14.06.2024.
HomeNovostiIvo Komšić upozorava da je Ukrajinski scenario moguć u BiH: "Niko u...

Ivo Komšić upozorava da je Ukrajinski scenario moguć u BiH: “Niko u ovoj državi ne bi želio rat, ali to ne zavisi uopće od nas”

Ukrajinski scenario je moguć u Bosni i Hercegovini i to treba ozbiljno shvatiti, ustvrdio je Ivo Komšić, uvodničar na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 u online formatu o temi Može li se ukrajinski scenario ponoviti u BiH?, javlja Anadolija.

Komšić smatra da je na to upozorio i neprestano upozorava šef NATO-a Jens Stoltenberg, upozoravaju iz EU-a, iz vlade Britanije, ljudi iz američke administracije, da je BiH na redu, “da je sa Gruzijom i Moldavijom ruski interes”.

Komšić je rekao da je ova tema nametnuta, kao i da se sadašnja situacija razlikuje od situacije u 90-im godinama u dosta elemenata, ali da se i danas pokušava dezorjentirati javno mnijenje, građane.

Istakao je da kada se donose procjene u ovakvim situacija, mora se poći od činjenica.

“Ne možemo poći od želje da se ovdje ništa ne desi. Ne možemo iz te perspektive procjenjivati činjenice koje su očite, koje stoje svuda oko nas. Realno, niko u ovoj državi ne bi želio rat, ali to ne zavisi uopće od nas”, kazao je on.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti