18.05.2024.
HomeNovostiInspekcija u BiH otkrila 72 neprijavljena radnika

Inspekcija u BiH otkrila 72 neprijavljena radnika

 

Porezna uprava Federacije BiH je jučer 17.09.2020. godine izvršila 266 inspekcijskih kontrola tzv. akcija na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

Cilj kontrola je bila provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili 72 neprijavljena radnika, 70  obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 17 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj  i 21 objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odborenja zapečaćena su 44 objekata i u 141 inspekcijskom nadzoru podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 276.400 KM.

U toku inspekcijskih nadzora na području Kantona Sarajevo u dva slučaja Porezna uprava Federacija BiH je tražila asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.i

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti