19.06.2024.
HomeNovostiPreporuka Kriznog štaba FBiH: Nastava na fakultetima gdje god je moguće treba...

Preporuka Kriznog štaba FBiH: Nastava na fakultetima gdje god je moguće treba se održavati online

 

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH donio je naredbu da svi oblici nastave na fakultetima, kao i ostale poslovne aktivnosti kao što su konsultacije, ispiti, sjednice nastavnog vijeća, gdje god je moguće treba da se odvijaju na daljinu, primjenom informatičko-komunikacione tehnologije.

Prema naredbi Kriznog štaba, nastava na fakultetima u akademskoj godini 2020/2021. odvijaće se uz striktno i kontinuirano pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera za prevenciju koronavirusa.

“Početak nastave na fakultetima u novoj akademskoj godini 2020/2021. počinje u skladu sa zakonom i na osnovu procjene epidemiološke situacije od mjerodavnog zavoda za javno zdravstvo kantona”, navodi se u naredbi.

Okupljanje osoblja i studenata dopušteni su ako je to neophodno za izvođenje nastave i ocjenjivanje, kao što je održavanje neophodne praktične nastave, u manjim grupama i uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera za prevenciju koronavirusa.

Krizni štab produžio je za još 14 dana naredbe i preporuke donesene u okviru borbe protiv koronavirusa, odnosno obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru uz poštovanje distance od minimalno dva metra, kao i nošenja maski u otvorenom prostoru ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

Kantonima je dozvoljeno da uvedu restriktivnije mjere ukoliko bude potrebe, a u skladu s epidemiološkom situacijom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti