05.03.2024.
HomeNovostiIdentifikovani osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu: Jedan uhapšen, drugi u bijegu

Identifikovani osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu: Jedan uhapšen, drugi u bijegu

Iz MUP-a KS danas su se oglasili u vezi sa posljednjim dešavanjima nakon sinoćnjeg ubistva u Sarajevu. Kako su potvrdili, jedna osoba je uhapšena, dok se za drugom i dalje traga.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog “Ubistva” iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, preduzeli su niz operativno taktičkih i kriminalističko istražnih mjera i radnji, te su identifikovali osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela“, kazao je medijima Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Do sada je slobode lišena osoba inicijala S. H. rođen 1960. godine osumnjičen za krivično djelo iz člana 33. Krivičnog zakona FBiH (Pomaganje), te se nad istim vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, dok je za drugom osobom inicijala S. G. rođen 1977. godine raspisana potraga”, dodao je.

Još je kazao da se rad policijskih službenika na ovom slučaju nastavlja.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na prikupljanju dokaza, pronalasku osobe za kojom se traga i dokumentovanju krivičnog djela”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti