I Dodik bi u svatove htio, evo se i okitio, i pjevati znade – crni Milorade

0

Nakon šerijatskog vjenčanja u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, održano je i građansko vjenčanje biznismena Ćamila Humačkića i kćerke Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmine Izetbegović.

Ovo je vjenčanje koje će definitivno obilježiti 2021. godinu, a detalji koje saznaje “Oslobođenje” od izvora bliskog porodici Izetbegović tome idu u prilog.

Oko 250 zvanica prisustvovat će svečanosti u hotelu “Evropa”, a gosti će kako saznaje “Oslobođenje” prije ulaska u sale morati odložiti mobilne telefone. Pozivnice su čipovane, odnosno niko ko nije na spisku zvanica ne može ući bez tih pozivnica koje su vjerovatno odabrane zbog zaštite privatnosti ali i sigurnosti mladenaca i gostiju.

Ono što izaziva najviše pažnje svakako je suma koja se izdvojila za ovo veselje. Pominje se basnoslovna cifra u iznosi od milion KM, a navodno će vjenčanje finansirati sam mladoženja.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u Sarajevo je stigao sa porodicom, suprugom Emine Erdoan, sinom Bilalom i snahom Rejan (Reyyan). Bilal i Rejan su i dugogodišnji prijatelji Jasmine Izetbegović, a sam Erdoan će biti svjedok na obje ceremonije vjenčanja, odnosno na građanskom i šerijatskom vjenčanju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here