16.04.2024.
HomeNovostiHrvatski bolnički ljekari ismijavaju državne zdravstvene institucije: "HZZO ili Hrvatski Zavod Za...

Hrvatski bolnički ljekari ismijavaju državne zdravstvene institucije: “HZZO ili Hrvatski Zavod Za Obmanjivanje – život u zemlji Alana Forda”.

Iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) u srijedu su oštro reagirali na priopćenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje vezano uz postupak utvrđivanja oboljenja od covida-19 kod liječnika.

HUBOL i Hrvatska liječnička komora bili su zatražili od nadležnih institucija da se, u dijelu postupka utvrđivanja načina oboljenja od covida-19, zauzme jasan stav kako je svaki liječnik zaposlen u sustavu zdravstva u mreži javne zdravstvene službe zaražen upravo na radnome mjestu.

Time bi se, smatraju u HUBOL-u, postupak priznavanja profesionalne bolesti osnovom covid-19 ubrzao i učinio efikasnijim i jednostavnijim.

“Pribavljanje opsežne dokumentacije kojom se dokazuje da se liječnik zarazio upravo na radnom mjestu usporava cjelokupni postupak, čime se znatno otežava ostvarivanje prava na naknadu”, upozorili su.

Iz HZZO-a je, pak, povodom njihova prijedloga da se liječnicima i zdravstvenim radnicima prizna profesionalna bolest covid-19 bez posebnog postupka, u ponedjeljak priopćeno kako se neke profesije ne može dovoditi u podređeni ili privilegirani položaj u odnosu na druge.

“HZZO je već prije nekoliko dana priopćio, povodom tog prijedloga, kako se neke profesije ne može dovoditi u podređeni ili privilegirani položaj u odnosu na druge – a oni sami su, kao osiguravatelj, u nadređenom, privilegiranom i monopolističkom položaju u odnosu na druge. Mi u HUBOL-u smo se pokušali sabrati od ove smijurije od odgovora, koji kao da dolazi iz Alan Forda…kada su došle i konačne službene odbijenice HZZO i HZJZ”, poručili su iz HUBOL-a u oštrom priopćenju pod nazivom “HZZO ili Hrvatski Zavod Za Obmanjivanje – život u zemlji Alana Forda”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti