14.04.2024.
HomeNovostiHodže protiv hodža: Posvađao ih Dodik i 100 000 KM

Hodže protiv hodža: Posvađao ih Dodik i 100 000 KM

Rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice Doboj načinilo je ozbiljan propust u aranžiranju prostorije za susret predstavnika Islamske zajednice sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom kada su istaknute samo zastava IZ u BiH i bosanskohercegovačkog entiteta RS. Poručili su ovo iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

– Islamska zajednica ovo smatra ozbiljnim propustom zbog čega se izvinjava svim svojim članovima i pripadnicima, a unutrašnjim procedurama će biti ustanovljena odgovornost nadležnih organa Islamske zajednice. Istovremeno Islamska zajednica pozdravlja susrete i saradnju predstavnika Islamske zajednice sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini kako bi se osigurala prava građana muslimana na svakom dijelu njene teritorije – navode u IZ u BiH.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH donirao je 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju. Muftija banjalučki Nusret Abdibegović kazao je da je ukupan ambijent u RS pozitivan, a jučerašnji sastanak pod vodstvom dobojskog imama Bajre Džafića održan je pod zastavama Islamske zajednice i RS, bez zastave BiH.

– Zahvalan sam članu Predsjedništva BiH na pomoći Islamskoj zajednici i vjerujem da ćemo uz pomoć zvaničnika RS u Banjoj Luci izgraditi medresu – rekao je Abdibegović.

Glavni dobojski imam Bajro Džafić zahvalio je Dodiku za uručena sredstva i podsjetio da je izgradnja centra počela 2015. godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti