18.07.2024.
HomeNovostiHoće li Čampara uhapsiti Dodika: "Ti si fašista, tvoja budućnost je ćelija..."

Hoće li Čampara uhapsiti Dodika: “Ti si fašista, tvoja budućnost je ćelija…”

Na fašističke izjave Milorada Dodika, po kojima Srbi ne mogu imati zajedničke udžbenike sa muslimanima, reagirao je Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova i NiP-ov kandidat za Skupštinu KS.

On je Dodika nazvao fašistom.

“Tvoja politika Milorade možda pije vode u Laktašima, ali sigurno nailazi na gađenje svakog pojedinca koji se identifikuje s civiliziranim svijetom. Ti si Milorade fašista. Od čovjeka koji pravda agresiju na svoju zemlju (jer moram te podsjetiti da je Sarajevo i tvoj glavni grad) ne očekuje se da osudi agresiju Rusije na Ukrajinu”, naveo je Čampara u svojoj objavi na Facebooku.

Potom je Dodika nazvao političkim i moralnim dnom.

“Ti si političko i moralno dno. Ti si trenutno najveći usud srpskog naroda u BiH. Nije prirodna tvoja težnja ka Srbiji, kako tvrdiš. Tvoja budućnost je ćelija zatvora države Bosne i Hercegovine. Tu ti je mjesto i tu pripadaš. Zbog kriminala, korupcije, sijanja mržnje i razdora i direktnih napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”, kazao je Čampara.

Na kraju kaže da Dodik nije taj koji će određivati ko će imati zajedničke škole.

“Nisi ti taj koji će odrediti mogu li Bošnjaci, ili kako ih ti nazivaš ‘muslimani’, imati zajedničke škole i udžbenike sa bosanskim Srbima. Mogu, hoće, moraju i imat će, upamti to. Shvataš li da si dio prošlosti? Shvataš li da od tvog ludila najmanju korist ima srpsko stanovništvo u BiH? Okreni se oko sebe i pogledaj istini u oči, a tvoja istina je u Vojkovićima”, zaključio je Čampara.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti