25.07.2024.
HomeNovostiHapšenja širom Hrvatske zbog milionskih pronevjera u INI

Hapšenja širom Hrvatske zbog milionskih pronevjera u INI

Uskok i policija u subotu su potvrdili da su u tijeku uhićenja i pretresi u akciji u kojoj su se, prema neslužbenim informacijama, na meti istražitelja našli i direktor u Ini Damir Škugor te predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak.

U akciji uhićenja zbog navodnih zlouporaba u trgovini plinom navodno je uhićen i Škugorov otac te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Uskok je ne navodeći identitete izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om, Uredom za sprječavanje pranja novca i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Osim u Zagrebu, uhićenja i pretrage provode se i na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Osječko-baranjske županije.

Odnose se, navode policija i Uskok, na više hrvatskih državljana za koje sumnjaju da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u tom nedjelu te kaznena djela pranja novca.

Uskok je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika “donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”.

U policiji kažu da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu Uskoku i predati ih pritvorskom nadzorniku.

Iz Ine su u subotu odgovorili da nisu u mogućnosti komentirati policijske istrage koje su u tijeku. “U potpunosti surađujemo s istražiteljima kako bi se utvrdile sve činjenice vezane za ovaj slučaj”, navode u toj naftnoj kompaniji, prenosi Hina.

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) priopćila je da je u subotu obavještena kako je predsjednik HOK-a uhićen, ali da slučaj još ne mogu komentirati te da nastavljaju s redovnim aktivnostima.

U priopćenju navode da su u subotu obaviješteni da je među uhićenima u akciji koju su proveli policija i Uskok i predsjednik HOK-a Josip Šurjak.

Dodaju da za sada nemaju dovoljno informacija da bi to mogli komentirati te ističu da će “nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima, a javnost će naknadno biti obaviještena o daljnjim koracima”.

federalna.ba/Fena

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti