01.03.2024.
HomeNovostiGUBITNIK DANA - AID BERBIĆ: Pukne cijev, pola grada ostane bez vode,...

GUBITNIK DANA – AID BERBIĆ: Pukne cijev, pola grada ostane bez vode, svake godine radovi na istim mjestima, tenderi istim firmama?

Epitet u rubrici gubitnik dana u pravom smislu riječi je –   Aid Berbić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Berbić je odani vojnik i vladar tuzlanskog SDP-a, te kao takav kao što smo ranije pisali nakon lokalnih izbora zapustio je svoju prvobitnu direktorsku funkciju VIK-a za koju prima “masnu” platu od građana, i okrenuo se lobiranju kako bi njegov SDP i dalje činio većinu u GV Tuzla. Nudi Berbić, obećava, kadrovira, sve za vlast, i još jedan direktorski mandat…

Sve je na koncu kulminiralo poplavom u ulici Armije BiH u Tuzli, dok su građani putem društvenih mreža iskazali veliko nezadovoljstvo.

Čak su neki optužili Berbića da se svjesno ugrađuju vodovodne cijevi koje nisu adekvatne znajući da će i dalje biti istih problema. Naime, svake godine radovi su na istim mjestima, tenderi istim firmama, nadgledaju iste firme i ljudi i niko nikad nije kažnjen za propuste. Ali, ko da ih kazni?  Onaj ko ih je tu i postavio? Teško. Kod nas ne postoji odgovornost za bilo šta. Čak imam osjećaj da namjerno prave greške kako bi za godinu ili dvije na novim tenderima ponovo dobili poslove i odlično zaradili. A mi ćemo i dalje da šutimo – stoji u komentaru jednog građanina Tuzle.

Naime, ugroženi građani Berbiću stavljaju na teret također nedavnu poplavu dvorane Mejdan koja je olako zataškana kada su iskakali šahtovi i voda završila u dvorani nakon čega je obustavljen trenažni proces sportista i klubova. Kakva je odgovornost VIK-a na čijem čelu je Berbić?

Dakle, prilikom popravke vodovodne cijevi pola grada ostane bez vode. Svaki drugi komentar je suvišan, ali ono što je vrijedno pomena je da je bivše općinsko tužilaštvo Tuzla 14. decembra 2001. godine podiglo optužnicu protiv već pomenutog Aida Berbića zbog nesvjesnog rada u službi za što je osuđen na tromjesečnu kaznu zatvora. U drugostepenom postupku Kantonalni sud Tuzla je 2003. godine preinačio kaznu zatvora u pravosnažnu novčanu kaznu u iznosu od 4.500 KM. Navodno pored svih ovih optužbi Berbiću se stavlja na teret krivično djelo skidanje službenog pečata 2006. godine…. kao i mnoge druge zakulisane radnje…

Da li  je sada jasno o kakvom licu je riječ, čovjek koji je gotovo privatizovao grad, rukvovodi iz sjene javnim nabavkama i preduzećima, košarkaškim i sportskim klubovima, budžetom, nagrade uručuje sam sebi… Dokle junaci?

 

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti