Ništa od smjene predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije

0

Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, treba razmotriti podnošenje ostavke, navedeno je u jednom od zaključaka današnje sjednice VSTV-a.

Kako javlja reporterka N1 Adisa Imamović s mjesta događaja, nakon pauze i ponovnog uključenja javnosti u praćenje događaja, pristupilo si čitanju zaključaka, a potom i izjašnjavanju.

”VSTV konstatuje da se nezakonitim snimanjem narušava sigurnost i ambijent za nezavisno donošenje odluika VSTV zahtjeva od svih organa, a posebno Tužilaštva, da promptno reaguje,

VSTV se u ovom trenutku ne može izjasniti o odgovornosti predsjednika na osnovu u medijima objavljenog sadržaja.

S obzirom na to da je zbog svega došlo do narušavanja odnosa sa svima međunarodnim partnerima što značajno otežava rad VSTV-a, pozivamo predsjednika da razmotri podnošenje ostavke”, navedeno je u zaključcima.

Zaključci su, dakle, usvojeni.

Nakon sjednice, javnosti bi se trebao obratiti predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

Podsjećamo, na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija. Jučer su politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) pozvali bh. vlasti da odlučno krenu ka reformama koje se odnose na vladavinu prava i borbu protiv korupcije, koje su ključni dio procesa pristupanja EU.