17.07.2024.
HomeNovostiGrađanski savez u Tuzli dao podršku Čolpi, Komšića optužuju da je skrojio...

Građanski savez u Tuzli dao podršku Čolpi, Komšića optužuju da je skrojio “tročlani nepostojeći kongres”

Iz Građanskog saveza u Tuzli saopćili su da je nepostojeći Kongres GS-a, “jedna od najvećih političkih prevara i afera koju je skrojila politička mafija”.

Navode da se time želio zaustaviti nagli rast GS-a, a što je najviše zasmetalo DF-u, jer bi tada Željko Komšić ostao usamljen u koaliciji sa SDA, te je on preko svojih infiltriranih protuha skrojio taj “tročlani nepostojeći kongres”.

– Predsjedništvo GO GS-a Tuzla je na vanrednoj sjednici 30. jula 2020. godine donijelo zaključak sa apelom na pravosudne institucije, da spriječe ovo pravno nasilje i anarhiju, koja je u ovom slučaju očita. Molimo sve obaviještene da nastave i dalje sa svojim aktivnostima na jačanju stranke. GO GS Tuzla sa svojih 27 mjesnih odbora i 3086 članova, daje punu podršku Predsjedništvu GS-a na čelu sa predsjednikom Nihadom Čolpom u nastojanju da očisti stranku od uhoda, uhljeba i pučista, te da istraju u borbi zacrtanoj u programskim ciljevima Stranke, a to je građansko uređenje i ravnopravnost svih stanovnika BiH, te u toj borbi stojimo beskompromisno – navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora GS-a Tuzla Bahrudin Šarić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti