18.04.2024.
HomeNovostiFatalna Marija osumnjičena da je iznudama bivšeg momka dovela do samoubistva

Fatalna Marija osumnjičena da je iznudama bivšeg momka dovela do samoubistva

Mariji Marjanović (26), osumnjičenoj za iznudu koja je dovela do samoubistva njenog bivšeg momka Miloša Nedića (23) iz Bijeljine, prijeti dugogodišnja robija.

Marjanovićeva se tereti za iznudu, i to najteži oblik, za koji se može izreći minimalna kazna od osam godina robije.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je Marjanovićeva koristila lažni profil na ime nezvaničnog vladara tuzlanskog podzemlja Beriza Kabilovića.

– Koristeći Instagram profil Kabilovića, osumnjičena je u više navrata prijetila bivšem momku Nediću, koji je bio zaposlen kao čuvar u zatvoru. Tražila je da joj bivši momak uplaćuje iznose od po 500 maraka. Na ovaj način Nedić je, i ne sluteći da iza svega stoji njegova bivša djevojka, isplatio ukupno 10.000 maraka – ispričao je izvor iz istrage.

Marjanovićeva je, nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Bijeljina, puštena da se brani sa slobode.

Aleksandra Simojlović, portparol Policijske uprave Bijeljina, potvrdila je da se Marjanovićeva tereti za iznudu, i to po tri stava.

Najteži je ipak, posljednji stav krivičnog djela u kojem se navodi da će se izvršilac iznude kazniti s minimalnom kaznom od osam godina zatvora ako je prilikom izvršenja djela nastupila smrt kod oštećenog.

Podsjetimo, tijelo Miloša Nedića, čuvara u zatvoru, pronađeno je 19. oktobra. Mještani su prijavili da su u blizini mosta u naselju Brijesnica na dalekovodu pronašli obješenog mladića za kojeg je tokom uviđaja utvrđeno da se radilo o Nediću. Nestanak Miloša dva dana ranije prijavio je njegov brat.

Tokom uviđaja policija je pronašla i oproštajno pismo. Zatim se klupko oko motiva samoubistva odmotalo, pa je uhapšena njegova bivša djevojka Marija Marjanović.

Istraga je utvrdila da je Marjanovićeva od avgusta do oktobra ove godine koristila lažni profil na ime tuzlanskog kriminalca Kabilovića i prijetila bivšem momku.

Zbog interesa istrage detalji oproštajnog pisma nisu dostupni.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti