Dragan Lukač neće više biti ministar policije, u novoj Vladi RS nema mjesta ni za Antona Kasipovića, Srebrenku Golić, Nataliju Trivić, Srđana Rajčevića…

0

Na sekund je mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković pokazao spisak budućih ministara. Kaže da se vijeća još o dva imena, nezvanično iz hrvatskog i bošnjačkog naroda. Na spisku se vide neka od imena, ali ne i resori.

Možda bitnije od toga ko će biti novi ministri je i činjenica ko neće. Nema mjesta za prepoznatljivo lice policije Dragana Lukača, iskusnog vječitog ministra iz reda Hrvata Antona Kasipovića, nema ni Srebrenke Golić, zasad ni Natalije Trivić, ni Srđana Rajčevića.

U Vladi ostaju Zora Vidović, Petar Đokić, a kako sada stvari stoje iskusnom koliacionom partneru pridružiće se i kolega iz Demosa Nedjeljko ČUbrilović, sedamdesetogodišnji političar, koji je bio i predsjednik NSRS.

ATV prenosi da će novi ministar unutrašnjih poslova biti Siniša Karan, poljoprivrede Savo Minić, visokog obrazovanja Željko Budimir, privrede Diko Cvjetinović, pravde Nina Bukejlović, prosvjete i kulture eljka Stojičić, turizma Sevlid Hurtić, rada Dragoslav Kabić.

Iako su u SNSD rekli da će nova Vlada biti formirana i prema regionalnoj-geografskoj zastupljenosti, ministara ih Hercegovine za sada nema.

N1