18.04.2024.
HomeNovostiDok provjeravaju mu diplomu: I Osmica pozitivan na koronu

Dok provjeravaju mu diplomu: I Osmica pozitivan na koronu

Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osman Mehmedagić podvrgao se testiranju i rezultat PCR testa je pokazao prisustvo korona virusa, navodi se u saopštenju OSA-e, koje je objavila Federalna novinska agencija (FENA).

U saopštenju se dodaje da je Mehmedagić u izolaciji s uputama epidemiologa, kao i da ima blaže simptomime.

“Agencija je poduzela sve neophodne aktivnosti na primjeni preporučenih higijensko-epidemioloških mjera u ovakvim situacijama te se svi radni procesi nastavljaju odvijati bez ikakvih zastoja. Svi zaposlenici koji su bili u kontaktu sa zaraženim su upućeni kući i naložena je primjena mjera obaveznog javljanja nadležnom ljekaru i postupanje prema uputama epidemiologa”, navodi se u saopštenju.

U srijedu, 15. jula, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić smješten je na Kliniku Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zbog upale pluća, dva dana nakon što je saopšteno da je pozitivan na korona virus.

U srijedu je objavljeno i kako je i kod premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, nakon testiranja, potvrđena zaraza virusom korona.

Prema posljednje objavljenim zvaničnim podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, ukupno je korona virusom zaraženo 7411 osoba, od kojih je 235 umrlo.

U BiH se 3.335 osoba oporavilo od posljedica zaraze.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti