24.07.2024.
HomeNovostiTalačka kriza u Bosanskoj Gradišici: Sve je počelo sinoć, bacanjem bombe koja...

Talačka kriza u Bosanskoj Gradišici: Sve je počelo sinoć, bacanjem bombe koja nije eksplodirala

Dejan Borković, koji se još jučer oko 19 sati zabarikadirao u kuću zajedno s majkom, nakon što je bacio bombu na komšiju i rođaka Željka Samardžiju, odbija svaki vid saradnje sa pregovaračkim timom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), javlja naš novinar s lica mjesta.

U ovim trenucima stigli su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS. Na lice mjesta stigao je i Dragan Lukač, ministar MUP-a RS.

Samardžija je za „Avaz“ ispričao da je jučer s porodicom slavio rođenadan sina, nakon čega je krenuo da nahrani stoju i balira sijeno. U trenutku kada su prolazili pored kuće Borkovića počeo je vikati, galamiti i lupati.

– Izvadio je bombu i pogodio me u bradu, donju usnu… Nije je aktivirao. Tada je nastala borba ko će prvi do bombe. Borković se opet dokopao bombe. Pritrčale su i komšije. Jedna mu je prišao s leđa. Borković je tada trznuo glavom i rabio nos komšiji. Neko ga je udario po ruci pa mu je ispala bomba. Otišao je u kuću i od tada ga nema – ispričao je Samardžija.

Od komšija saznajemo da se Borković ranije liječio zbog psihičkih problema, što dodatno usložnjava dramatičnu situaciju.

Izvor: Avaz

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti