23.06.2024.
HomeNovostiDodikov intimus - Dalibor Čamber optužen za ubistvo mladića u Trnu, priznao...

Dodikov intimus – Dalibor Čamber optužen za ubistvo mladića u Trnu, priznao da je tokom rata iz snajpera ubio muškarca u Sarajevu

Dalibor Čamber, optuženi za ubistvo Duška Savanovića u novogodišnjoj noći u Trnu kod Laktaša, ispričao je sudskom vještaku forenzičke psihijatrije da je za vrijeme rata u Sarajevu iz snajpera ubio jednu osobu, a drugu ranio.

Ovu šokantnu izjavu Čambera danas je u Okružnom sudu u Banjaluci pročitala Sanja Vukadinović Stojanović, vještak sudske medicine iz oblasti forenzičke psihijatrije.

Tokom svjedočenja ona je pročitala dio iskaza koji je Čamber dao njoj tokom pregleda.

– Ja sam vojnik. Sa 18 godina sam se dobrovoljno prijavio u vojsku. Iz snajpera sam u Sarajevu ubio čovjeka, drugog ranio, a ova država me je odbacila. Napao sam još jednu osobu u Prijedoru, nakon što je napao mog druga,. Zbog toga sam osuđen na 14 mjeseci zatvora, izjavio  je ovo Čamber tokom psihološke procjene.

Čamber je rekao da je u Srbiji obezbjeđivao političare i estradne ličnosti. Čabmer je ispričao i da je kobnog dana popio četiri leksilijuma i više piva.

Okružni javni tužilac Aleksandar Simonović je nakon suđenja rekao da će se morati provjeriti ove tvrdnje koje je iznio Čamber.

Čamber je optužen da je u novogodišnoj noći, na benzinskoj pumpi u Trnu, hicima iz pištolja ubio Duška Savanovića i ranio Aleksu Babića.

Vještak Vukadinović-Stojanović ispričala je da je tokom pregleda i posmatranja utvrdila je da Čamber ima poremećaj ličnosti i da je kobne noći bio smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

Takođe je navela da je on osoba koja smatra da treba uzimati pravdu u svoje ruke.

Doktor Željko Karan rekao je da je uradio obdukciju tijela nastradalog Savanovića, javlja Srpskainfo.

Podsjećamo, Dalibor Čamber jedan je od pripadnika zloglasne organizacije “Srbska čast”, a jedne prilike uslikao se i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Dodik je tada negirao bilo kakvu povezanost sa ovom organizacijom, rekavši da se sa pripadnicima ove organizacije uslikao “slučajno”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti