Dodikov intimus – Dalibor Čamber optužen za ubistvo mladića u Trnu, priznao da je tokom rata iz snajpera ubio muškarca u Sarajevu

0

Dalibor Čamber, optuženi za ubistvo Duška Savanovića u novogodišnjoj noći u Trnu kod Laktaša, ispričao je sudskom vještaku forenzičke psihijatrije da je za vrijeme rata u Sarajevu iz snajpera ubio jednu osobu, a drugu ranio.

Ovu šokantnu izjavu Čambera danas je u Okružnom sudu u Banjaluci pročitala Sanja Vukadinović Stojanović, vještak sudske medicine iz oblasti forenzičke psihijatrije.

Tokom svjedočenja ona je pročitala dio iskaza koji je Čamber dao njoj tokom pregleda.

– Ja sam vojnik. Sa 18 godina sam se dobrovoljno prijavio u vojsku. Iz snajpera sam u Sarajevu ubio čovjeka, drugog ranio, a ova država me je odbacila. Napao sam još jednu osobu u Prijedoru, nakon što je napao mog druga,. Zbog toga sam osuđen na 14 mjeseci zatvora, izjavio  je ovo Čamber tokom psihološke procjene.

Čamber je rekao da je u Srbiji obezbjeđivao političare i estradne ličnosti. Čabmer je ispričao i da je kobnog dana popio četiri leksilijuma i više piva.

Okružni javni tužilac Aleksandar Simonović je nakon suđenja rekao da će se morati provjeriti ove tvrdnje koje je iznio Čamber.

Čamber je optužen da je u novogodišnoj noći, na benzinskoj pumpi u Trnu, hicima iz pištolja ubio Duška Savanovića i ranio Aleksu Babića.

Vještak Vukadinović-Stojanović ispričala je da je tokom pregleda i posmatranja utvrdila je da Čamber ima poremećaj ličnosti i da je kobne noći bio smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

Takođe je navela da je on osoba koja smatra da treba uzimati pravdu u svoje ruke.

Doktor Željko Karan rekao je da je uradio obdukciju tijela nastradalog Savanovića, javlja Srpskainfo.

Podsjećamo, Dalibor Čamber jedan je od pripadnika zloglasne organizacije “Srbska čast”, a jedne prilike uslikao se i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Dodik je tada negirao bilo kakvu povezanost sa ovom organizacijom, rekavši da se sa pripadnicima ove organizacije uslikao “slučajno”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here