26.02.2024.
HomeNovostiDodik ne smije smijeniti Košarca, jer se boji da bi na njegovo...

Dodik ne smije smijeniti Košarca, jer se boji da bi na njegovo mjesto mogao doći Šarović

znijevši niz diskvalifikacija na račun Mirka Šarovića, za kojeg je kazao da nije radio za interese RS-a, Dodik je iskazao ozbiljnu bojazan da bi lider SDS-a mogao biti ponovo vraćen na dužnost državnog ministra ukoliko se pokrene procedura smjene Košarca!

Iako je prije samo dva dana odlučno izjavio da je Staša Košarac “napisao kraj svojeg političkog puta” prisustvujući korona-zabavi u Golf klub u Sarajevu, srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik večeras je u emisiji “Pečat” na RTRS-u napravio ozbiljan politički zaokret, tvrdeći da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa “napravio dobar posao do sada”.

Time je, praktično, nagovijestio mogućnost da Košarac, ipak, ostaje na dužnosti državnog ministra.

“Staša Košarac je nesumnjivo napravio grešku. On je svjestan te greške. Razgovarao sam, naravno, s njim telefonom. On se ne obraća javnosti, izabrao je da tih 14 dana provede u samoizolaciji. Ali isto tako je iskazao spremnost da ispoštuje bilo kakvu kavu odluku koju mi donesemo i da on stavlja svoju funkciju na raspolaganje. S druge strane, Staša Košarac je napravio odličan posao na poziciji ministra do sada. Bitno je pozicionirao RS u tom ministarstvu. S treće strane, ako uđemo u proces smjene i to učinimo odmah sada, a da ne riješimo pitanje kako ćemo ići dalje, dovodimo se u poziciju da ostanemo bez još jednog ministra u Savjetu ministara. Bez jednog ministra smo već godinu i po dana. Nemamo ministra za izbjeglice koji pripada nama. To je nešto što može da šteti samoj RS”, kazao je Dodik.

Najavio je, ipak, da će Košarac trpjeti političke štete, prije svega unutar SNSD-a, ali da pitanje njegovog povlačenja s pozicije državnog ministra jeste nešto o čemu on treba da vodi računa “bez obzira na moj politički refleks”.

Iznijevši niz diskvalifikacija na račun Mirka Šarovića, za kojeg je kazao da nije radio za interese RS-a, Dodik je iskazao ozbiljnu bojazan da bi lider SDS-a mogao biti ponovo vraćen na dužnost državnog ministra ukoliko se pokrene procedura smjene Košarca!

“Ne smijemo dovesti RS u poziciju da ostane bez još jednog ministra”, rekao je Dodik.

Voditeljica emisije je “nabacila” da “znamo kako funkcioniše većina u Parlamentu BiH”, te da se treba sjetiti slučaja izbora člnika Centralne izborne komisije (CIK), sa čim se Dodik suglasio.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti