Sadik Ahmetović bio osumnjičen za pedofiliju, a sada imenovan za direktora Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli

0

Sadik Ahmetović, bivši visoki funkcioner SDA, ministar sigurnosti BiH i državni zastupnik nakon dugo vremena dobio je novi posao.

Kako je danas objavljeno, Ahmetović je imenovan za novog direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Inače, Ahmetović od kada je napustio/izbačen iz SDA nije imao nikakvog posla. Kratko je bio u Nezavisnom bloku, ali i ta avantura je kratko trajala.

Međutim, imenovanje Ahmetovića nije prošlo bez reakcija, a razlog tome je što je 2010. godine bio osumnjičen za pedofiliju, odnosno seksualni odnos s maloljetnom Romkinjom.

Istragu tačnije policijski izvještaj je sastavio MUP RS, a u njemu se navodilo da je seksualne odnose s maloljetnicom organizirala njena baka Mevla Manjić, koja je bila prvoosumnjičena u ovoj aferi.

Ahmetović je u to vrijeme bio službenik u Općini Srebrenica i donirao je djevojčici 100 KM mjesečno.

U izvještaju je pisalo da je Ahmetović seksualne odnose s maloljetnicom imao u službenom vozilu Škoda i u ličnom automobilu Golf 4. U izvještaju stoji da su seksualni čin radili pored betonare u blizini Memorijalnog centra u Potočarima.

U vrijeme kada se ovaj slučaj objavljuje, Ahmetović je ministar sigurnosti BiH.

On je potvrdio tada da je obuhvaćen istragom o seksualnom zlostavljanju maloljetne Romkinje zbog čega su ga tada u Sarajevu i saslušali inspektori MUP RS.

Tad je odbacio bilo kakvu povezanost s ovim slučajem.

Kontaktirali smo Ahmetovića ponovo. Za Raport kaže da je to “četnička priča”.

“Oni koji su dijelom ubili moju porodicu, htjeli su da ovo što je ostalo dokrajče tim podvalama i namještaljkama. Samo zbog toga što sam se borio za pravdu i Srebrenicu i što sam u jednom trenutku želio da pravna država radi u punom kapacitetu i u RS. To se dešavalo kada smo tražili istragu jer je Specijalno tužilaštvo RS poturalo Bošnjacima terorizam. Kada smo to htjeli istražiti oni su mi poturili aferu”, rekao je Ahmetović za Raport.

Izvor: Raport.ba