Tuzlaci se organizuju i sasvim jasno kažu: Sadik Ahmetović ne može biti direktor Doma za nezbrinutu djecu!

0

Informacija o imenovanju propalog političara – Sadika Ahmetovića koji je bio osumnjičen za seksualno nasilje nad maloljetnom djevojkom iz Bratunca, izazvala je veliko nezadovoljstvo među građanima Tuzle. Hiljade komentara na društvenim mrežama osuđuju ovaj postupak vlasti, pitaju se koja politička stranka stoji iza Sadika Ahmetovića, i traže hiotnu reakciju premijera Denijala Tulumovića i predsjednika Skupštine TK – Žarka Vujovića.

Građani su se organizirali u grupu – Grad Tuzla, i izdali proglas u kojem artikuliraju svoj stav spram imenovanja Sadika Ahmetovića i traže opoziv njegovog imenovanja. Tekst proglasa prenosimo u cijelosti:

“Hoćemo li mirno promatrati imenovanje osobe sumnjivog morala na mjesto direktora Doma za nezbrinutu djecu ?

Podignimo svoj glas ! Svako malo se pomjeraju granice tolerancije. VRIJEME JE DA IM KAŽEMO DOSTA !

Ukoliko podržavate da pokrenemo konkretne stvari , lajk i pozovite svoje prijatelje u grupu.

Jedan jedini Zahtjev ispred naše neformalne grupe ćemo uputiti i premijeru Tulumoviću i predsjedniku Skupštine TK Vujoviću već sutra .

TAJ ZAHTJEV GLASI- SADIK AHMETOVIĆ NE MOŽE BITI DIREKTOR DJEČIJEG DOMA u Tuzli!

TUZLA KAŽE DOSTA !” – kaže se u proglasu grupe građana Grad Tuzla.

Nezvanično saznajemo da je oko zahtjeva za opoziv imenovanja Sadika Ahmetovića organizirano više grupa, što predstavlja autentične izraze nezadovoljstva građana, ali i pravog građanskog aktivizma.

Danas se očekuje sastanak sa kantonalnim rukovodiocima Tulumovićem i Vujovićem i njihovo razumijevanje za zahtjev građana. U protivnom, ne isključuju se ni drugi oblici protesta.