24.05.2024.
HomeNovostiDo danas odani Čovićev novinar - sada ga kritikuje: Zašto vrh HDZ...

Do danas odani Čovićev novinar – sada ga kritikuje: Zašto vrh HDZ BiH “pila granu” na kojoj sjedi?

Šta se dešava? Do danas odani Čovićev novinar, sada ga kritikuje!?! Osnivač i glavni i odgovorni urednik Hrvatskog medijskog servisa objavio je danas tekst u kome oštro kritikuje vrhušku HDZ-a i samog Dragana Čovića. A, da ima i previše argumenata za kritiku Čovića i njegovog HDZ-a – ima! Šutalo je “bacio kocku”. Uostalom, pročitajte tekst koji prenosimo u cijelosti:

Zašto vrh HDZ BiH “pila granu” na kojoj sjedi?

PIŠE: Milan Šutalo, HMS

Ukoliko ne želi obesmisliti borbu za načelo da Hrvate predstavljaju oni koje Hrvati izaberu i izgubiti vjerodostojnost među vlastitim biračima, vrh HDZ-a BiH mora to načelo početi sam poštovati i primjenjivati. A to znači uvažiti volju vlastitog naroda, vlastitih birača, iskazanu na posljednjim izborima i u Hercegbosanskoj županiji. Čija skupština, upravo zbog nepoštivanja volje hrvatskih birača, unutar samog HDZ-a, ne dakle krivnjom nekog drugog, nije izabrala novu županijsku vladu, ni godinu i pol nakon izbora. Što je sramotno.

Šest od osam zastupnika HDZ-a u Skupštini Hercegbosanske županije, koje su izabrali Hrvati, želi, naime, da načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin bude novi županijski premijer. Županijski odbor HDZ-a HBŽ insistira da to bude Ivan Jozić, aktualni premijer u tehničkom mandatu. Vrh HDZ-a umjesto da poštuje volju većine narodnih izabranika, podržava stav svog Županijskog odbora, a kažnjava trojicu od šestorice onih, uključujući i samog Vukadina, kojeg su, ponavljam, Hrvati izabrali, privremeno ih na 30 dana isključujući iz stranke, da bi ih prisilo da se povinuju volji manjine i stranačkog vrha.

Što bi sada trebali učiniti iz HDZ-a BiH privremeno isključeni Ivan Vukadin, Robert Bagarić i Ante Tadić? Pogazati proklamirana načela vlastite stranke da bi im stranka ukinula suspenziju? Prihvatiti da kandidat za županijskog premijera bude onaj kojeg ne podržava nitko od izabranih zastupnika stranke, ma tko to bio? Nije li apsurdno i nerazumno to od njih tražiti?

Vrh HDZ-a BiH, ma tko ga činio, u slučaju donošenja odluke o suspenziji, kažnjavajući trojicu od šestorice zastupnika, privremenim isključenjem iz stranke, želio je, valjda, poslati poruku preostaloj trojici da prihvate odluku ili će i oni biti isključeni. No, oni taj nerazumni zahtjev nisu prihvatili. Da jesu pogazili bi vlastito dostojanstvo i dignitet.

Uz to, pomogli bi tom “vrhu HDZ-a” do kraja prepilati granu na kojoj i on i oni sjede. Ovako, “vrh HDZ-a” još ima vremena dozvati se pameti i prihvatiti volju većine zastupnika svoje stranke, od naroda izabranih u Skupštinu Hercegbosanske županije. U suprotnom iz Sarajeva im s punim pravom već sada mogu reći; tražite od nas da poštujemo volju hrvatskog naroda, vaših birača, a vi ju sami ne poštujete.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti