24.02.2024.
HomeNovostiDirektor UKC u Banja Luci dekretom "zabranio" infarkte: Nijedna angio sala na...

Direktor UKC u Banja Luci dekretom “zabranio” infarkte: Nijedna angio sala na UKC-u ne radi, pacijente šalju u Prijedor i Bijeljinu

Pacijente sa akutnim infarktom miokarda slali su iz UKC RS u JZU OB Prijedor gdje je dežurni doktor zajedno sa ekipom koja je došla od kuće uspješno uradila sva hitna stanja i neophodne intervencije.

Dok direktor najveće zdravstvene ustanove “veliki humanitarac i doktor” Vlado Đajić danas tjera SNSD poljoprivrednike na banjalučke ulice niti jedna od tri angio sale u banjalučkom Kliničkom centru unazad nekoliko dana nije u funkciji.

Svi pacijenti koji u UKC dođu u predinfarktnom ili infarktnom stanju upućuju se u bolnicu Prijedor ili Bijeljinu, piše banjaluka24.

– Unazad otprilike četiri dana ne radi nijedna od tri angio sale na UKC-u u kojima je moguće uraditi koronarografiju (dve angiografske sale i jedna za pejsmejker u kojoj su se mogli uraditi hitni slučajevi), tako da su u toku jučerašnjeg dana pacijente sa akutnim infarktom miokarda slali iz UKC RS u JZU OB Prijedor gdje je dežurni doktor zajedno sa ekipom koja je došla od kuće uspješno uradila sva hitna stanja i neophodne intervencije. Ovom prilikom želim ponovo da naglasim koliko je neophodan kvalitetan zdravstveni sistem radi adekvatnog i kvalitetnog zbrinjavanja naših pacijenata. I pored svih napora zdravstvenih radnika radimo u teškim, gotovo nemogućim uslovima, naglasila je Maja Stojić Dragojević doktor i poslanik SDS-a u NS RS, inače zaposlena u bolnici Prijedor.

Navikli smo svi da Đajić svoj posao ne radi, iako tvrdi da u UKC-u sam postavlja toalet papir ali “narod krade”, ovo što se danas dešava je više nego jezivo.

Đajić sada i direktno ugrožava živote pacijenata te umjesto da rješava nagomilane probleme na UKC-u on vodi lične sumanute ratove sa Draškom Stanivukovićem. Doktore imate li obraza?, pita autor teksta.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti