14.07.2024.
HomeNovostiDeset razloga zašto upisati Pravni fakultet Univerziteta u Travniku

Deset razloga zašto upisati Pravni fakultet Univerziteta u Travniku

Svaka generacija studenata predstavlja novi izazov, potrebu da se opravda činjenica da je upravo Pravni fakultet Univerziteta u Travniku kvalitetan izbor edukativne i profesionalne orjentacije. Za buduće studente ovaj izbor znači pomak naprijed u obrazovno-naučnom procesu, na putu ka stjecanju najviših nivoa naučnog i akademskog obrazovanja. Studij i učenje su najbolja investicija. Pravni fakultet posjeduje kapacitete koji omogućavaju da studenti ostvare zavidne rezultate. U nastavku pročitajte 10 razloga zašto se odlučiti za Pravni fakultet Univerziteta u Travniku.

  1. ISKUSTVO. Prvi i najveći privatni Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, sa dvanaestogodišnjim iskustvom u radu.
  2. AKREDITOVAN. Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je akreditovan 2016. godine i reakreditovan 2020. godine. Diplome su priznate u našoj državi i inostranstvu. Diplomirani studenti Pravnog fakulteta nastavljaju svoje usavršavanje na studijima II i III ciklusa ili pronalaze zaposlenje u struci širom svijeta.
  3. DOSTUPAN. Nastava je organizovana na dvije lokacije- u blizini Sarajeva i u Tuzlanskom kantonu.
  4. INOVATIVAN. Već tri godine uspješno organizujemo savremen sistem učenja na daljinu (DL- distance learning), što je posebna olakšica za zaposlene studente i studente iz inostranstva. Potvrdu uspjeha DL sistema smo dobili i tokom pandemije COVID 19 jer naši studenti neometano pohađaju online nastavu.
  5. PROFESIONALAN. Student je u centru pažnje! Akademsko osoblje Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku čine dokazani stručnjaci, profesori i asistenti koji se u potpunosti posvećuju radu sa studentima.
  6. FLEKSIBILAN. Pravni fakultet nudi posebne pogodnosti u vidu raznih finansijskih olakšica kao što su plaćanje školarine u ratama, umanjenje školarine za kompletan period trajanja studija za učenike generacija u srednjim školama, za sve zaposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova, Granične policije i Oružanih snaga, te za studente koji istovremeno studiraju sa članom porodice (roditelj/djeca, braća i sestre).
  7. KVALITETNO OPREMLJEN. Pravni fakultet raspolaže prostranim fizičkim resursima, u skladu sa standardima i normativima visokog obrazovanja. Prostorije Pravnog fakulteta su opremljene najsavremenijom opremom, što čini poseban ugođaj i toplinu studija.
  8. SAVREMEN. Nastavni planovi i programi su savremeni i prilagođeni tržištu rada. Studentima su na I ciklusu studija dostupna dva smjera- četverogodišnji smjer Općeg prava i trogodišnji smjer Poslovnog prava. Na Pravnom fakultetu se uspješno realizira i II i III ciklus studija.
  9. OTVOREN ZA SARADNJU. Pravni fakultet ostvaruje odličnu saradnju sa institucijama iz prakse, studenti posjećuju sudove, advokatske kancelarije i imaju priliku slušati predavanja stručnjaka iz različitih oblasti.
  10. UNAPREĐUJE NAUKU. Pravni fakultet posebnu pažnju posvećuje razvoju nauke. Svake godine održavaju se međunarodne naučno-stručne konferencije, okrugli stolovi, u kojima i studenti uzimaju učešće. Fakultet redovno izdaje časopis „Zbornik radova Pravnog fakulteta“.

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku ojačava obrazovni sistem države Bosne i Hercegovine i svima daje jednake prilike za sticanje znanja i usavršavanje.

Pridružite nam se i budite dio najboljeg tima!

Studentska služba: Telefon: +387 35 744 055
Šef studentske službe Terzić Emir +38762 171-363
Dr. Zijad Srabović +38762 270-648

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti