18.05.2024.
HomeNovostiKo truje Hrvate: Analiza gaziranih pića uredna - konzumenti na bolničkom liječenju

Ko truje Hrvate: Analiza gaziranih pića uredna – konzumenti na bolničkom liječenju

Državni inspektorat objavio je prve rezultate ispitivanja uzorka Romerquelle Emotion iz Rijeke prema kojima u tom piću nisu pronađene štetne tvari.

– Doznajemo da je za analizu izuzeta i bočica koju je konzumirao devetnaestogodišnjak koji je s teškom ozljedom ždrijela završio u KBC Rijeka, no tu analizu provodi Centar za forenzička ispitivanja Ivan Vučetić. Rezultati se još uvijek očekuju – rečeno je u Dnevniku HTV-a.

U utorak su izuzeti i uzorci Coca-Cola zbog kojih su ozlijede utvrđene kod dvojice muškaraca primljenih u KBC Zagreb. Neslužbeno doznajemo – gotova je i ta analiza i ona ne pokazuje prisutnost nikakvih štetnih tvari, objavio je HRT.

Podsjetimo, prvi slučaj trovanja s teškim zdravstvenim posljedicama zabilježen je u Rijeci još u svibnju i muškarac je završio u KBC-u Rijeka. Nema puno informacija o tom slučaju i što mu je konkretno uzrok.

Iz policije su rekli kako su napravili svoj posao, a iz Državnog inspektorata odgovorili su kako su informaciju o tom slučaju dobili tek krajem listopada. Informaciju o slučajevima iz Rijeke DORH je dobio tek prije dva dana.

Djevojka iz Slunja, koja se u srijedu javila sumnjajući da joj je grlo oštećeno nakon konzumacije gaziranog pića, nema oštećenja nastalih od kiselina ili korozivnog djelovanja, potvrdili su u karlovačkoj bolnici nakon pregleda.

Ravnateljica bolnice Ivana Kovačić rekla je Hini da je nalaz grla potpuno uredan te za gastroskopiju nije ni bilo indikacija.

“Ne može biti da bi u jednjaku bila oštećenja, a da ona, kod ispijanja zatrovanog pića, ne bi nastala i u grlu”, pojasnila je.

Djevojka je žarenje u grlu osjećala u ponedjeljak, jer je tad kupila i popila mineralnu vodu. Referirajući se na informacije o ozljedama prilikom konzumacije gaziranih pića, dr. Kovačić je poručila kako nikako ne bi smjelo doći do panike i pretjeranih reakcija ni kod pojedinaca, niti u sustavu.

Sličnu je poruku poslala i ravnateljica Doma zdravlja Slunj, Ivanka Magdić. Pojasnila je i da je 21-godišnja pacijentica dr. Vladimira Bakalara doživjela još u ponedjeljak žarenje nakon pijenja mineralne vode, ali mu se javila danas, potaknuta medijskim napisima. On je zbog puno nepoznanica, kaže Magdić, odlučio da je najbolje da pacijentica bude bolnički pregledana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti