14.07.2024.
HomeNovostiDa li je Kragujevčanin Duško Tanasković prije Gorana Vlaovića na Zrću ubio...

Da li je Kragujevčanin Duško Tanasković prije Gorana Vlaovića na Zrću ubio Milića Šakovića u Budvi?

Goran Vlaović drugi je pripadnik ‘škaljarskog klana‘ koji je likvidiran u samo tri mjeseca. Naime, u Budvi je 17. lipnja u 23.40 sati ubijen Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana. Ono što povezuje ove dvije egzekucije ‘škaljaraca‘ je gotovo istovjetni ‘modus operandi‘. Naime, ni Šakovićev ubojica nije otkriven, no policija je našla njegovu torbicu i pištolj. Osim toga, nadzorne kamere na Zrću snimile su Duška Tanaskovića, 28-godišnjeg Kragujevčanina koji je srednjeg rasta, baš kao i Šakovićev ubojica kojeg su kamere snimile u Budvi. Sada će se uspoređivati te dvije snimke i forenzički tragovi kako bi se ustanovilo imaju li dvije likvidacije možda istog egzekutora.

Navodno se upravo Tanasković dovodi u vezu s tim ubojstvom i zbog toga je za njim policija Crne Gore raspisala tjeralicu i o tome saznanja ima i policija u Srbiji. Prema posljednjim informacijama Tanasković nije jedini koji je uhićen na Pagu, već su u policiju zbog ubojstva Gorana Vlaovića iz Herceg Novog uhićene još neke osobe.

Milić Šaković je sjedio za stolom u prvom redu okrenut ka šetalištu ispred zidina Starog grada, kada mu je prišao muškarac srednje visine u bijeloj košulji i šilterici i u njega ispalio više hitaca. Egzekutor Milića Minje Šakovića, pobjegao je pored hotela ‘Mogren‘. Budvanska policija našla je njegovu torbicu s pištoljem, a Šakovićevog ubojicu koji još nije identificiran, snimile su nadzorne kamere.

Netko od Šakovićevih prijatelja je tijekom večere u lokalu ‘Korkovado‘ upozorio Šakovića na sumnjivog muškarca, ali on tome nije pridavao pozornost. Nedugo nakon toga se sumnjivi muškarac pojavio iz smjera Starog grada i krenuo prema stolu gdje su svi sjedili. Iako je jedan od prijatelja ponovno upozorio Šakovića i rekao ‘ovaj je sumnjiv, pogledaj ga‘ Šaković nije reagirao.

Tada je muškarac ubrzao i prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao Šakoviću u potiljak. Kako je rečeno ‘Vijestima‘, ispalio je prvo tri hica Šakoviću u glavu, koji je pao na pločnik, a potom još dva puta pucao u već mrtvog Podgoričanina. Ukupno je ispaljeno osam metaka.

Uslijedila je panika, svi su polijegali pod stol. Ubojica se potom dao u bijeg, potrčao je ka hotelu ‘Mogren‘, a onda uskim putem prema naselju Gospoština. U bijegu se sapleo i pao nedaleko od ulaza u ‘Mogren‘, gdje su kasnije inspektori pronašli otiske.

Pronađene su i košulja i šilterica. Očevici kažu da je uslijedio stampedo, jer su brojni posjetitelji okolnih lokala počeli bježati nakon pucnjave, što je ubojici olakšalo bijeg. Policija je do ranih jutarnjih sati pretraživala teren.

Milić Minja Šaković je u policijskim dokumentima bio naveden kao visokopozicionirani član ‘škaljarskog klana‘, ali i vođa podgoričkog ogranka, te je u posljednjih nekoliko godina bio nekoliko puta na meti ubojica iz suparničkog klana.

Šaković je 8. rujna 2017. godine preživio jedan atentat, nakon što su mu ubojice iz automatske puške ispalile pet metaka u grudi u cafeu ‘Auto Zete‘ u centru Podgorice dok je čekao da mu u servisu operu automobil. Tog dana u mafijaškom napadu ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vrijeme kada je maskirani ubojica zapucao iz automatske puške.

Policija je početkom ožujka 2021. godine uhitila petočlanu organiziranu kriminalnu grupu, kojoj se na teret stavlja planiranje ubojstva Milića Minje Šakovića, navode ‘Vijesti‘. Specijalno državno tužiteljstvo vjeruje da su spriječili grupu da ubiju Šakovića, a u kriptiranim telefonima uhićenih zbog planiranja likvidacije, istražitelji su pronašli više fotografija prozora i dvorišta Šakovićeve obiteljske kuće u Zagoriču.

Šaković je polovicm prosinca 2017. godine, dva mjeseca nakon što je preživio pokušaj ubojstva, prijavio policiji da je zagoričkim ulicama jurio za muškarcem, koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira. Tada je snimke nadzornih kamera dostavio Centru bezbjednosti Podgorica, na kojima se vidi muškarac, maskiran fantomkom i s ruksakom na leđima kako se šunja oko njegovog doma.

Milić Minja Šaković je krajem kolovoza 2005. godine, još kao maloljetnik, u Zagoriču ubio Podgoričanina Miroja Baošića (26). Tada je Šaković sa svojim bratom Markom (19) sakriven u žbunju čekao Baošića ispred njegove kuće u tom naselju, a potom zapucao zbog čega je mladić preminuo pola sata kasnije u Kliničkom centru u Podgorici.

Milić Šaković je i 2012. godine osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad obitelji Škrijelj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti