23.07.2024.
HomeNovostiČlanica CIK-a Vanja Bjelica-Prutina zabrinuta za sigurnost svoje porodice: "Meni se lažima...

Članica CIK-a Vanja Bjelica-Prutina zabrinuta za sigurnost svoje porodice: “Meni se lažima direktno stavlja meta na čelo”

Vanja Bjelica-Prutina na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije BiH je zaplakala dok je govorila da joj je ugrožena sigurnost zato što obavljala posao u skladu sa zakonom.

– Napomenut ću da, nažalost, zato što obavljam svoj posao u skladu sa zakonom imam strah – rekla je kroz suze Vanja Bjelica-Prutina, članica Centralne izborne komisije.

Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović je odgovorio da je apsolutno razumije te je zamolio da se napije vode kako bi se smirila jer je vrlo ozbiljna situacija.

Nakon toga je Bjelica-Prutina ponovo uzela riječ:

– Imam strah kad se moje dijete vraća iz škole, a ono se vraća zajedno sa svojim drugarima. Smatram da moje dijete treba uživati ista prava, ali se istovremeno plašim. Prosto, mislim da su ovakve stvari nedopustive. Čula sam još neku insinuaciju, da je “neka osoba iz SDS-a”, jer se ja povezujem sa SDS-om, bila na Trebeviću ili Jahorini sa gospodinom Šarovićem. Pozivam MTEL, Tužilaštvo da preko baznih stanica ispita moju lokaciju, jer je i to jedna laž. Meni se lažima direktno stavlja meta na čelo. Meni je žao što sam pokazala ovu vrstu emocije, jer će neki da likuju zbog toga.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti