18.05.2024.
HomeNovostiBurno u SNSD-u Teslić: Dodik istjerao iz stranke nekadašnjeg prijatelja i ministra...

Burno u SNSD-u Teslić: Dodik istjerao iz stranke nekadašnjeg prijatelja i ministra Dragana Bogdanića

Opštinski odbor SNSD Teslić isključio je na jučerašnjoj sjednici iz ove stranke Dragana Bogdanića i Đorđa Gajića, a na prijedlog Izvršnog komiteta.

Bogdanić je bivši ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske.

OO SNSD, na čelu sa predsjednikom Radislavom Đurićem dao je, kako je navedeno iz pomenutog odbora, punu podršku institucijama Republike Srpske, predsjedniku Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću zbog montiranog političkog procesa koji se vodi protiv njih.

– Svi smo mi vrlo dobro upoznati sa procesom koji se vodi protiv predsjednika Milorada Dodika i Miloša Lukića pred Sudom BiH, a koji se terete za krivično djelo neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. Mišljenja sam da se radi o jednom montiranom političkom procesu koji je usmjeren na urušavanje institucija Republike Srpske i našeg predsjednika. Mi kao Opštinski odbor SNSD Teslić dajemo jasnu i nedvosmislenu podršku našem predsjedniku u radu i očuvanju institucija Republike Srpske i srpskog naroda, rekao je predsjednik OO SNSD Teslić Radislav Đurić nakon održane sjednice Opštinskog odbora.

Đurić je naglasio da se u pravnom zakonodavstvu bilo koje zemlje u svijetu ovo ne bi moglo desiti.

– Mi vrlo dobro znamo da je Ukaz o proglašenju Zakona koji je Dodik potpisao prošao proceduru Narodne skupštine Republike Srpske i da ni bošnjački klub u Vijeću naroda Republike Srpske nije potegao vitalni nacionalni interes po tom pitanju. Ovdje imamo proces koji kontrolišu određeni centri moći i nije nikakva tajna da iza svega stoje SAD, Kristijan Šmit i Sud BiH. Na svima nama je težak zadatak, a to je da se pravnim sredstvima branimo protiv nepravde, rekao je predsjednik Đurić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti