14.04.2024.
HomeSportBošnjaković: Iz Zvijezde 09 nosim lijepe uspomene, ali sada želim pobjedu

Bošnjaković: Iz Zvijezde 09 nosim lijepe uspomene, ali sada želim pobjedu

Prvenstvenu pauzu nogometaši Slobode proveli su vrijedno trenirajući u Tuzli. Odustali su od prijateljske utakmice sa Čelikom, a ni poslije nisu odigrali nijednu test-utakmicu.

Šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković objašnjava razloge otkaza susreta sa Zeničanima.

– Dan nakon što smo dogovorili utakmicu, pet igrača se na treningu žalilo na povrede. Naravno da smo morali otkazati utakmicu. Cijelo vrijeme vrijedno smo trenirali na Tušnju – kaže Bošnjaković za Fenu.

Kratak predah Bošnjaković je iskoristio da u Banji Ilidži kod Gradačca na postoperativnoj terapiji posjeti veterana navijačke skupine Fukare, Sulju Dorića.

– Suljo je gradski čovjek, prijatelj Slobode i otišao sam mu u posjetu, a već su ga obišli Nikola Nikić i Ešref Jašarević, legende našeg nogometa – objasnio je trener Slobode.

Tuzlaci sutra gostuju u Ugljeviku protiv Zvijezde 09, ekipe koju je Bošnjaković u prošloj sezoni spasio ispadanja, a sada bi je pobjedom mogao gurnuti u “bezdan”.

– Za Zvijezdu 09 vežu me lijepe uspomene. Žao mi je što imaju ovako malo bodova, jer ih ni sreća nije poslužila na nekim utakmicama. Nadam se da neće ni sutra, jer je sada Sloboda moj klub i, naravno, želim pozitivan rezultat. Tri boda bila bi nam kao božji dar – izjavio je strateg “crveno-crnih”.

Na nekoliko igrača ne može računati zbog povreda i rehabilitacije. Posljednji su se spisku “nesposobnih” za utakmicu priključili Buljić i Adilović. Ipak, Bošnjaković vjeruje da će ostali igrači “zapeti” i prekinuti seriju od osam utakmica bez pobjede.

Susret Zvijezda 09 – Sloboda igra se sutra u Ugljeviku od 13 sati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti