20.06.2024.
HomeNovostiBoro Kontić "raspakovao" propalog studenta i diplomiranog četnika Draška Stanivukovića: Težak teret...

Boro Kontić “raspakovao” propalog studenta i diplomiranog četnika Draška Stanivukovića: Težak teret za nejaka pleća i bijelu košulju

Kakve veze Draško Stanivuković ima sa gramatikom španskog jezika? Nikakve, ali nema ni sa gramatikom crnogorskog jezika pa se gura tamo gdje ga niko ništa ne pita.

Crnogorsko pismo ima 32 slova. Naprosto, stručnjaci za jezik u Crnoj Gori su se dogovorili da je potrebno, osim dotadašnjih 30, uvesti još dva slova, za glasove specifične za crnogorski jezik. Uostalom svako ima pravo da definiše svoj jezik i pravopis onako kako želi. Tu ne bi trebalo biti ništa sporno.

Međutim, kako vladajuće strukture u RS-u negiraju postojanje bosanskog jezika, tako je i “novo svjetlo” u RS-u, mlađahni gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, odlučio da uređuje jezike u regionu po svojoj (čitaj srpskoj) mjeri. Ili po sistemu: “Pričaj, bre, srpski da te ceo svet razume”.

– Smatram da su 32 slova (crnogorskog pisma) izmišljena. Koja 32 slova? Oprostite, ali ćirilica ima 30 slova. Imam pravo da iznesem svoj stav, izjavio je jučer Stanivuković.

Ovakve njegove lingvističke vratolomije i domete prokometarisao je sarajevski novinar i direktor Media centra Boro Kontić.

– Na današnji dan 1492. objavljena je prva gramatika španskog jezika. Očekujemo da o njoj konačni sud da gradonačelnik Banje Luke. Trenutno je okupiran problematikom crnogorskog jezika. Težak teret na nejaka pleća i bijelu košulju!, napisao je Kontić na Twitteru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti