Borenović odgovorio Dodiku njegovim jezikom: “Kabadahijo i prevarantu, preselit ćemo te iz kabineta pred sudiju”

0

Predsjednik PDP Branislav Borenović oštro je reagirao na današnje optužbe Milorada Dodika da je PDP odgovoran za sankcije koje je Velika Britanija uvela članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici RS Željki Cvijanović.

Borenović je poručio da je PDP partija RS i njenog naroda i da predstavnici ove stranke jeftini populizam nikada nisu stavljali ispred odgovornosti prema RS i narodu.

– Za razliku od Milorada Dodika, ja nemam i nikada nisam imao savjetnike iz OHR-a. Ja nikada nisam imao Visokog predstavnika na krsnoj slavi, nikada mi pripadnici stranih obavještajnih službi nisu tajno dolazili u kabinete, ni oni sa zapada ni oni sa istoka. Nikada se nisam slikao na tuđim ratnim brodovima, nikada me nisu fascinirali niti sam se radovao tuđim tenkovima. Nikada nisam tražio ni radovao se bilo čijim sankcijama, a Dodik jeste. Pa i danas, dok stižu ove vijesti, ja međunarodnim sagovornicima govorim da sam protiv sankcija bilo kome, jer je poruka loša za čitavu moju RS i tvrdim da ovo nije dobra politika – kazao je Borenović.

Odgovarajući na Dodikove optužbe on nastavlja da mu niko nije mogao reći kako i šta da radi, da “nikada njemačkoj ministrici spoljnih poslova ne bih na sastanku tražio da Njemačka pošalje vojsku u BiH, a dva dana poslije pred medijima optuživao Njemačku da nepozvana šalje vojnike”.

– Dodik je baš to uradio. Jer njega nije briga za posljedice. Milorad Dodik je bio i ostao sluga stranih interesa. Jedina država kojoj on nikada nije služio je RS. Nema veće ironije nego da Milorad Dodik proziva bilo koga na svijetu za izdaju i nedostatak patriotizma. Za njega su narod i država bili i ostali isključivo sredstvo da se dokopa enormne moći i bogatstva, jer je još u mladosti shvatio da na otvorenom tržištu nema čemu da se nada osim bankrotu. Da nema Narodnu skupštinu kao pozornicu, na kojoj mu bezočno daju priliku da bez prestanka pljuje i vrijeđa, najbolji odgovor Dodiku bi bio: dosadan si, smisli nešto novo – ističe Borenović.

Predsjednik PDP-a dodaje da Dodik napada druge, čestite i normalne ljude, za ono što on sam radi.

– Zaista je vrijeme da ovog kabadahiju, prevaranta i štetočinu iz kabineta preselimo pred sudiju. Umjesto da priča o moralu i patriotizmu, izdajnicima i špijunima, neka malo priča odakle mu to bogatstvo od državne plate. Dosta te je Milorade bilo. Krajnje je vrijeme da ovaj narod počne da organizuje dobar sistem i dobar život za sebe i svoju djecu. Tebe i tvoje mržnje, uvreda, bahatosti i laži je dosta, i previše – poručuje Borenović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here