18.05.2024.
HomeNovostiAnte Kvesić, po drugi put među Hrvatima: Umanjuje donaciju Hrvatske, a veliča...

Ante Kvesić, po drugi put među Hrvatima: Umanjuje donaciju Hrvatske, a veliča HDZ

Kontroverzni dr. Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, kojoj hrvatska Vlada u svrhu borbe protiv koronavirusa donira 43 milijuna proračunskih kuna, prokomentirao je polemike koju je ovaj potez izazvao u javnosti.

– Osnovna i ustavna obveza Hrvatske je pomagati hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. A s druge strane, iskreno, mi već imamo dovoljno zapostavljanja od onih koji nas ne bi trebali zapostavljati. Još da nas zapostavi i Hrvatska, to bi tek bilo strašno. A onda – gdje s pacijentima? Gdje bi Hrvatska s njima? Tako da, razumijem ljude, imaju nekakav svoj film, misle; nemamo mi, a dajemo njima, ali i mi smo mi, ja ne dam da mi nismo vi, rekao je Kvesić za 24 sata i potom dodao;

– Koliko god je teško stanje u Hrvatskoj, 40 ili 60 milijuna kuna koliko su odvojili za sve naše dva-tri ustanove i nije neki novac. Da ne bi krivo shvatili. nama to dobro dođe, nama je to fantastično, ali potreba je, jer bolnici treba velika pomoć, a i ovaj narod je hrvatski narod. Treba malo više empatije. Ovo je jedina bolnica za tercijarnu razinu za Hrvate i mi ćemo je čuvat. Dolaze nan iz svih regija Bosne i Hercegovine jer samo tu i mogu doći. Vrata su, dakako, otvorena. To su naša. Nema drugih vrata. Koristim priliku da se zahvalim Vladi koja je bez obzira na tešku situaciju pripoznala da i nas ima ovamo, istaknuo je Kvesić.

Upitan je i kupuje li HDZ ovim potezom glasače u Hercegovini.

– Osobno, ja se ne bavim politikom. Ali, kad se radi o tom segmentu, narod Hercegovine, Hrvati iz Bosne i Hercegovine, oni su za HDZ kako god se okrene. Znači, ne treba ništa dat, oni su opet za HDZ. Iz svih drugih razloga, ne samo političkih. Nego jednostavno, ode imamo HDZ i to je to. Ni nemamo druge opcije u BiH nego stalno – HDZ. Iskreno, imali smo nekakvih drugih opcija i to je bio kaos. Samo HDZ. To je to. Ne trebaju se bojati za glasove, he-he. A ovo, to je pomoć za bolesne, ne za politiku. Idemo dalje, zaključio je Kvesić za 24 sata.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti