23.06.2024.
HomeNovostiAlisa Mutap puštena na slobodu

Alisa Mutap puštena na slobodu

Alisi Ramić, djevojačko Mutap, bivšoj djevojci Dženana Memića, ukinut je pritvor i puštena je da se brani sa slobode.

Kako prenose federalni mediji, ovo je odluka Suda BiH nakon jučerašnjeg ročište u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora za osumnjičene.

Na jučerašnjem ročištu ona se požalila da pet godina trpi medijski linč. Dodala je da je jedino lijepo što je ostala trudna ali da ne zna kako iznosi trudnoću. Zatažila je da bude puštena iz pritvora “zbog bebe”.

Osim Alise Mutap, na slobodu su pušteni i njen otac Zijad Mutap te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić. Na slobodi je i Muamer Ožegović, radnik hotela Ilidža.

Određene su mjere zabrane svima, da li će ostati mjere zabrane ili pritvor nakon znat će se nakon što bude razmatrana žalba TUžilaštva BiH o ovoj odluci.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju “Dženan Memić”. Optužnica je, osim Alise Ramić (rođ. Mutap), podignuta i pritiv njenog oca Zijada Mutapa, te Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Optuženi se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizovani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić (Mutap) i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti