19.09.2024.
HomeNovostiDodik spašava svoje "kukavičje jaje": Brani Stanivukovića od SNSD-a

Dodik spašava svoje “kukavičje jaje”: Brani Stanivukovića od SNSD-a

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković dobio je iznenadnu pomoć u liku predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Koliko god je iznenađujuća, ova pomoć se ne može nazvati neočekivanom, s obzirom na sve bližu saradnju dvojice političara, koju su oni sami nazivali simbiozom, sinergijom, te je “počastili” sa još pokojim “epitetom”.

Naime, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, a u slobodno vrijeme i direktor najveće bolnice u RS-u UKC Banja Luka, Vlado Đajić najavio je pokretanje procedure Stanivukovićeve smjene. Za danas je čak najavljeno i potpisivanje peticije u vezi sa pokretanjem ove incijative, na osnovu koje bi se glasalo o održavanju referenduma o opozivu.

Međutim, Dodik je jasno rekao da se ne slaže s ovim potezom.

– Ići sad u referendum opoziva je veoma opasna politička stvar. To smo gledali i popustili našim ljudima u Bijeljini i kada nije prošao referendum mi smo samo ojačali protivničku stranu. Treba ocijeniti situaciju, ali rukovodstvo SNSD-a, Izvršni komitet i ja kao predsjednik nismo donijeli nikakvu odluku, poručio je Dodik.

Ako je suditi prema dosadašnjim iskustvima, ova rečenica bi trebala biti dovoljna Đajiću da “u roku jučer” obustavi svaki korak u postupku Stanivukovićeve smjene.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti