Sladoled u zamrzivaču može doživjeti preveliko zamrzavanje koje stvara ledene kristale i mijenja ukus, prenosi Real Simple.
Stoga, donosimo vam jedan trik uz pomoć kojeg nećete imati takvih problema.
Jednostavno stavite djelomično rastopljenu kutiju sladoleda naopako i u poleđinu zamrzivača.
Sad se sigurno pitate u čemu je fora?
Do ovog problema dolazi do isparavanja vode iz mekanog deserta, a zatim zamrzavanja na površini sladoleda te stvaranja kristala.
Ako uradite ovako, rastopljeni sladoled će kapati u poklopac i manje je vjerojatno da će upropastiti “čisti” deo koji je i dalje zamrznut.
Ali, provjerite da li je poklopac dobro zatvoren pre nego što ga okrenete.
Poleđina zamrzivača jednako je važna, jer su temperature dalje od vrata znatno stabilnije. Dakle, što dalje od vrata, to je teže da vazduh sobne temperature uđe.
Takođe, odličan je trik i sa plastičnom kesom sa zipom, veličine da kutija može da stane u nju.
Potrebno je da stavite kutiju u kesu, istisnete vazduh iz nje, te da je hermetički zatvorite.
still magazin