21.07.2024.
HomeNovostiDerviš Čičko kandidat Stranke za BiH za gradonačelnika Tuzle

Derviš Čičko kandidat Stranke za BiH za gradonačelnika Tuzle

Redovna sjednica Gradskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Tuzla održana je danas u prostorijama stranke Gradske organizacije SBiH Tuzla.

– Sjednici su prisustvovali, pored članova Gradskog savjeta, predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, generalni sekretar stranke i delegat u Domu naroda BiH Džemal Smajić, federalni zastupnik i predsjednik kluba SBiH u Parlamentu FBiH te Derviš Čičko kandidat za gradonačelnika Tuzle. Na današnjoj sjednici jednoglasno je prihvaćena kandidatura za gradonačenika Tuzle,Derviša Čička – saopćeno je iz SBiH.

Derviš Čičko rođen je i odrastao u Tuzli gdje s porodicom živi i radi. Završio je Rudarski fakultet u Tuzli sa prosječnom ocjenom 8,8. Vlasnik je uspješne kompanije u oblasti rudarstva. Sve vrijeme Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine proveo je u Tuzli, radeći kao tehnolog, inženjer u inženjerskoj jedinici namjenske proizvodnje u Tuzli. Bivši je sportista, stonoteniser i višestruki prvak BiH u raznim starosnim kategorijama. Od 2013. godine aktivni je kolumnista jednog od tuzlanskih portala i veoma prepoznatljiv kao poznavalac političkih prilika i društvenih dešavanja u TK. U poslednjih pet godina bavi se politikom, gdje ima značajnog iskustva. Redovno gostuje na domaćim medijima, kao komentator društvenih zbivanja. Oženjen je i ima kćerku. Aktivno govori engleski i njemački jezik, piše Faktor.ba.

– Riječ je o kandidatu koji nema mrlje u biografiji, vrlo je poznat i prepoznat u široj javnosti i jedan je od rijetkih koji upotpunosti razumije političke prilike u u Tuzli. Shodno tome, kao kandidat SBiH Čičko može ponuditi brojna rješenja nagomilanim problemima, građanima Tuzle. Kada je u pitanju izborna lista za Gradsko vijeće Tuzle ispred Gradske organizacije SBiH Tuzla sva imena trebala bi biti poznata do kraja sedmice – navode iz SBiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti